hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yaşar Kemal'e büyük "nişan"

    Yaşar Kemale büyük nişan
    expand

    Yazar Yaşar Kemal'e Fransa'nın en üst düzey ödülü olan Legion d'Honneur nişanı verildi. Galatasaray'daki Fransız Sarayı'nda düzenlenen törende Kemal'e ödülünü Şansölye Jean-Louis Georgelin sundu.

    Fransa, Türkiye'nin dünya çapındaki yazarı Yaşar Kemal'e daha önce verdiği üst düzey Legion d'Honneur nişanının derecesini yükseltti.

    1983 yılında Legion d'Honneur nişanı komutan derecesine değer görülen Yaşar Kemal, bu kez nişanın bir üst seviyesi olan ve çok az sayıda kişiye verilen Grand Officier (Büyük Subay) derecesiyle onurlandırıldı.

    Fransız Büyükelçiligi tarafından düzenlenen tören, dün akşam saatlerinde İstanbul'daki Fransız Sarayı'nda gerçekleştirildi.

    Törende konuşma yapan Yaşar Kemal, bugünün kendisi için büyük bir onur olduğu kadar büyük bir sevinç olduğunu da söyledi.

    Yaşar Kemal, "Légion d'Honneur şövalyesi Orgeneral Jean-Louis Georgelin için yeni bir dost daha kazandım. Yaşar Kemal'i benden iyi biliyor. Benim unuttuğum şeyleri bana anlattı. Güce ihtiyacım yok. Benim edebiyatımı seven insanlar bunu halka gösteriyor. Bu bana mutluluk veriyor" dedi.

    Légion d'Honneur Şövalyesi Orgeneral Jean-Louis Georgelin ise, törende yaptığı konuşmasında, Yaşar Kemal'in hayatının sonsuz bir özgürlük ve adalet mücadelesi içinde geçtiğini kayderek, "Bu nişanla yalnızca önemli bir Türk şahsiyete değil, aynı zamanda Fransız kültürünün ve ülkelerimiz arasındaki dostluğun yorulmaz bir öncüsünü de yücelttiğimi biliyorum" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow