hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yaşar Kemal'den "Renk, Işık, Koku, Doku"

    Yaşar Kemalden Renk, Işık, Koku, Doku
    expand

    Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, 23 Aralık 2011 tarihinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından Yaşar Kemal'e Onursal Doktora sunulması nedeniyle yapılan program kapsamında, "Yaşar Kemal: Renk, Işık, Koku, Doku" başlıklı bir sergi düzenleniyor.

    Yapı Kredi Kültür Sanat ve Yayıncılık tarafından düzenlenecek olan "Yaşar Kemal: Renk, Işık, Koku, Doku" sergisi, Güneş Karabuda'nın 55 yıllık bir dönemde çektiği fotoğraflardan ve yazarın kitaplarından seçilen doğa betimlemeleri ve kısa bir video çalışmasından oluşuyor.

    Konsepti Sadık Karamustafa tarafından geliştirilen videoda Yaşar Kemal, "Deniz Küstü" romanından "Şu Menekşede bir adacığım olsaydı..." cümlesiyle başlayan bir bölüm okuyor.

    23 Aralık 2011 tarihinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından, Yaşar Kemal'e Onursal Doktora sunulması nedeniyle yapılan etkinlikler kapsamında, sergi açılışının öncesinde düzenlenen Onursal Doktora sunum töreni programı MSGSÜ Rektörü Prof. Yalçın Karayağız'ın konuşması ile başlayacak.

    Etkinlik programı daha sonra Osman Okkan imzasını taşıyan "Yaşar Kemal, Şiirsellik ve Politika" başlıklı belgeselle devam edecek.

    Doğan Hızlan, Tarık Günersel ve Zeki Coşkun'un çeşitli yönleriyle Yaşar Kemal'i anlatacakları program, son olarak Gürel Aykal yönetimindeki MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Orkestrası dinletisiyle sona erecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow