hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Filleri seven parmak kaldırsın

    Filleri seven parmak kaldırsın
    expand

    İzmir'in efsane fili Pak Bahadır'ın ismini alan ödüllü çocuk kitabı, Sarıgaga Yayınları'ndan çıktı. "Bahadır" fiziksel farklılıkların kişilere özel birer işaret olduğunu anlatarak çocuklara özgüven kazandırmayı amaçlıyor.

    Flaman yazar Geert De Kockere tarafından yazılan ve Carll Cneut tarafından resimlenen "Bahadır", fiziksel farklılıkların kişilere özel birer işaret olduğunu anlatan ve çocuklara özgüven kazandırmayı amaçlayan bir kitap.

    İlk olarak De Eenhoorn (Belçika) tarafından "Willy" adıyla 1999’da yayımlanan kitap, Türkçe’ye çevrilirken İzmir Hayvanat Bahçesi’nin efsane fili Pak Bahadır'ın anısına "Bahadır" adını aldı.

    2000 yılında Belçika'da Book Peacock ödülü kazanan kitap 5 yaş ve üzerine hitap ediyor.

    Bahadır neyse o!


    "Bahadır, belki de sorun olabilecek özelliklerini (ki bunların toplamı "Bahadır" ediyor) öyle iyi kullanıyor ki, hem kendisi mutlu oluyor hem etrafındakileri mutlu ediyor.

    Bahadır’ın formülü basit aslında. Bahadır neyse o. Tek yaptığı, elindekileri en iyi şekilde değerlendirmek. Bu bir yetinme değil, yanlış anlaşılmasın. Bahadır yetinmiyor, doğrudan yaşıyor. Ya olduğu gibi görünüyor ya da göründüğü gibi oluyor. Karşılığını da gani gani alıyor. Bahadır"

    Carll Cneut tarafından resimlenmiş. Cneut, metnin tonuna uygun resimler yapmış. Resimler metinden daha sade görülüyor en başta. Yavaş yavaş, büyük boşlukların önündeki figürlerin ayrıntılarına takılıyor gözler. Hacim, deformasyon, doku bir arada resimlerde. Bir de Cneut’un öyküye kattığı şakalar var." (www.birdolapkitap.com)



    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow