hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Side'de 'Klasikten Caza' bir yolculuk

    Sidede Klasikten Caza bir yolculuk
    expand

    Piyano sanatçısı Burçin Büke, Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında müzikseverleri Chopin'den Duke Ellington'a uzanan bir yolculuğa çıkartacak.

    11 Ağustos Perşembe akşamı saat 21:30'da Apollon Tapınağı'nda ücretsiz olarak gerçekleşecek "Klasikten Caza" konserinde Büke ve ekibine Kürşat Başar saksafonu ile eşlik edecek.

    İlk konserini 10 yaşındayken veren piyano sanatçısı Burçin Büke, 1982 yılında Ankara Devlet Konservatuarı'ndan mezun oldu.

    Kuzey Almanya Radyo Orkestrası, Langenhagen Festival Orkestrası, Lanciano Festival Orkestrası, Hannover Big-Band Orkestrası gibi dünyaca ünlü orkestralarla turneler gerçekleştiren Burçin Büke, dünyanın sayısız ülkesinde verdiği konserlerde son derece olumlu eleştiriler alıyor.

    Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında vereceği "Klasikten Caza" başlıklı konserde Burçin Büke'ye, Volkan Hürsever (Kontrabas) ve Deniz Dündar'ın (Davul) yanı sıra yazar Kürşat Başar (Saksafon) misafir sanatçı olarak eşlik edecek.

    Büke, konserde kendi eserlerinin yanı sıra Chopin'den Albeniz'e, Duke Ellington'a uzanan geniş bir repertuar sunacak.

    Side Belediyesi tarafından, 2001 yılından itibaren düzenlenen Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, kültür-sanatı, tarih ve turizmle bütünleştirerek sanatı, sanatçıyı, yaz mevsiminde Side'de ve çevresinde buluşan yüz binlerce insana sunmak, Side'yi dünyaya Side Festivali aracılığıyla da tanıtmayı amaçlıyor.

    2010 yılında Avrupa Festivaller Birliği üyeliğine kabul edilen Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nin, bu yıl 23 Temmuz-17 Eylül 2011 tarihleri arasında gerçekleşen programında, tamamı ücretsiz olarak izlenebilecek 15 etkinlik yer alıyor.

    Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yer alan konser ve gösteriler, doğal açıkhava sahneleri Antik Side Tiyatrosu ve Apollon Tapınağı'nın görkemli atmosferinde gerçekleşiyor.

    "Klasikten Caza" başlıklı konser, 11 Ağustos Perşembe akşamı saat 21:30'da Apollon Tapınağı'nda Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında ücretsiz olarak sanatseverlere sunulacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow