hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gençlik koroları festivali "KoroFest" başladı

    Gençlik koroları festivali KoroFest başladı
    expand

    Astroloji, fizik, politika, sosyoloji ve mühendislik okuyan birkaç Boğaziçili öğrencinin düzenlediği, Avrupa Korolar Federasyonu (European Choral Association) tarafından tavsiye edilen festivaller arasına giren gençlik koroları festivali "KoroFest" başladı.

    "Herkes şarkı söyleyebilir!" anlayışından yola çıkan Boğaziçi Üniversiteli birkaç gencin girişimiyle 2009 yılında düzenlenmeye başlayan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tarafından desteklenen festival, 11 Eylül'e kadar devam edecek.

    Festival kapsamında yarın akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenecek gala gecesinde, uluslararası ödüllü iki kadın korosu Cantemus Pro Musica ve Carmina Slovenica performaslarıyla İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

    Toplam 11 koronun katılacağı festival kapsamında koro çalıştayları, müzik öğretmenleri için seminer dizisi, Cem Mansur ve Hasan Uçarsu ile koro üzerine söyleşiler, tecrübeli şeflerin yöneteceği devasa festival korosu, akustik dinletiler ve film gösterimleri gerçekleşecek.

    KoroFest ayrıca Türkiye'nin ve Avrupa'nın farklı şehirlerinden gelen koroları çocuklarla, yaşlılarla ve sanata erişimi zor olan insanlarla buluşturacak.

    Sokaklarda, üniversite kampüslerinde, kültür merkezlerinde, okullarda spontane koroların oluşturulacağı festival etkinlikleri, Boğaziçi Üniversitesi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Beyoğlu St. Antuan Kilisesi, Harbiye St. Esprit Kilisesi ve Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow