hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Can'lıyız Can'lı mı Can'lı"

    Canlıyız Canlı mı Canlı
    expand

    'Tiyatro Kumpanyası', Can Yücel'i 85'inci doğum yılında Genco Erkal'ın kendi şiirlerinden uyarladığı hayat öyküsüyle anacak.

    Tiyatronun ilk oyunu olan 'Can'ın yönetmeni Kemal Kocatürk.

    Kocatürk'ün de yer aldığı oyunda, desenler Mehmet Güleryüz'e, müzik ise Ayça Kocatürk'e ait.

    Projenin mayıs ayı başında start aldığını belirten yönetmen Kocatürk, Can Yücel'in mezarına yapılan saldırının projeyi daha da ateşlediğinin altını çizdi.

    Kocatürk, şöyle konuştu:
    "Kendine bile sığmamış ve taşmış bir şairi hangi mezar sınırlayabilir ki? Definesini, sırrını kendine değil ülkesine ve insanına armağan etmiş bir ozanı mezarında bile rahat bırakmamış bir toplumun bireyi olarak, 85. doğum yılında onu anmamın haklı gururunu yaşıyoruz.

    Ölüsünden bile bu denli korkan insanların varlığı onun bir kez daha ne kadar haklı ve büyük bir ozan olduğunun göstergesidir. O ki bu toplumun, bu coğrafyanın, mezarını talan edenlerin bile rahatsızlıklarını, sıkıntılarını yılmadan haykırmış büyük bir ozandı. Bu büyük ozanı 85. doğum yılında kendi şiirlerinden uyarlanmış hayat öyküsüyle anmayı planlıyoruz.

    Bu proje mayıs ayı başında start almıştı, Can Yücel'in mezarına yapılan saldırı, onun ölümsüzlüğünü bir kez daha kanıtlarken bizleri de bu proje konusunda daha da ateşledi. Ben kendimce Can Yücel'e olan sevgimden dolayı kurduğum ve yolunu kurguladığım tiyatromun ilk oyunu olarak 'Can' ile Can Yücel'e bir kez daha dokunmak istedim."

    Oyun, 9 Ekim 2011 saat 18:00'de Kozzy AVM Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi'nde ilk kez seyirci ile buluşacak. Daha sonra 13 ve 28 Ekim 2011 saat 20:30'da Muammer Karaca Tiyatrosu'nda izlenebilecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow