hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Kadife Ana"nın çekimleri başladı

    Kadife Ananın çekimleri başladı
    expand

    Yönetmenliğini Erdoğan Kar'ın üstlendiği "Kadife Ana" filminin çekimleri, Sivas'ın Divriği ilçesinde başladı.

    Filmin senaryosunu da yazan yönetmen Erdoğan Kar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ana Film'in yapımcılığını üstlendiği "Kadife Ana"nın, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle çekildiğini söyledi.

    Kar, filmin, ailesini terörde kaybetmiş, tek erkek torunuyla yaşayan yaşlı bir kadının, kaybolan torununu bulmak için şehir şehir dolaşması ve bu uzun yolculuğunda geçen bazı maceralarla sonunda bulduğu torununu tekrar elinden kaçırmasını anlattığını konu ettiğini belirterek, "Filmin başrol oyuncusu ise tiyatrocu olan, birçok dizide ve filmde yer alan, 1986 yılında 'Sen Türkülerini Söyle' filminde Kadir İnanır ile kamera karşısına geçerek hafızalara yer edinen Aytaç Öztuna" dedi.

    Filmin çekimlerinin 40 kişilik ekiple devam ettiğini ifade eden Kar, "Ekipke 18 kişilik oyuncu kadrosu var. Başrol Aytaç Öztuna'nın torununu Yener Çalışkan, kitapçıyı Mehmet Ünal, sivil polisi Emre Özcan canlandırıyor. Yavuz Akçay, Reyhan İlhan, Resul Okan ve Murat Çimen de oyuncular arasında bulunuyor" diye konuştu.

    Çekimler, Divriği ilçe merkeziyle mekan olarak uygun 8 köyde yürütülüyor. Rakımı yüksek köylerde devam eden çekimler, zor şartlar altında gerçekleşiyor. Kar ve soğuk havaya rağmen çekimlere ara vermeyen ekip, Divriği'den sonra İmranlı, Mardin ve Diyarbakır'da çekimlere devam edecek. Filmin Eylül ayında gösterime gireceği, galasının da Divriği ilçesinde yapılacağı bildirildi.

    Erdoğan Kar'ın ilk uzun metrajlı filmi 1986 yapımlı "Su". "Düşman", "Maden", "Adak", "At" ve "Nehir" filmlerinde yönetmen yardımcılığı yapan Kar, halen Türk Sineması Konseyi sözcülüğünü yürütüyor.

    Filmlerinde toplumsal sorunları işleyen ve bu sorunlara dikkati çeken Kar, ilk filmi Su'da olduğu gibi ikinci uzun metrajlı filmi Kadife Ana'da da toplumsal olaylara dikkati çekiyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow