hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Peter Jackson "Orta Dünya"dan bildiriyor!

    Peter Jackson Orta Dünyadan bildiriyor
    expand

    "Yüzüklerin Efendisi" üçlemesiyle izleyicileri epik bir dünyaya götüren Peter Jackson, serinin öncesini anlatan "Hobbit" için kamp kurduğu Yeni Zelanda'dan filmle ilgili ilk videoyu Facebook vasıtasıyla yayınladı.

    Sosyal medyanın olanaklarını sonuna kadar kullanan Peter Jackson videoda film ve teknik konularda açıklamalarda bulunuyor.

    Peter Jackson'ın verdiği müjdeler arasında en dikkat çekeni ise sinema tekniğiyle ilgili. Oscar’lı yönetmen yeni filmi Hobbit’i ‘saniyede 24 değil 48 karede’ çekeceğini açıkladı.

    Facebook sayfasında bu uygulamayı duyuran yönetmen filmin daha hayata yakın ve seyir zevki vereceğini savunuyor. İzleyicilerine ‘çarçabuk alışacaksınız’ diye duyurduğu tekniğin özellikle 3D filmlerin aksiyon sahnelerinde daha az fluluk sağlayacağını savunuyor.

    Saniyede 48 kare

    Sinema filmi, projeksiyondan saniyede 24 karenin geçmesi esasına dayanıyor. Jackson, bütün bir filmi iki kat hızlı çeken ilk yönetmen olacak. Bunun plaktan CD’ye geçmek gibi bir dönüşüm olduğunu, gelecekte tüm sinemaların buna uygun hale geleceğini söyleyen yönetmen, böylece filmlerin ‘şahane görüneceğini’ söylüyor.

    Hobbit, Aralık 2012, saniyede 48 kare gösterebilen 10 bin sinemada gösterime girecek. Film dijital projeksiyonu olan salonlara da uyum sağlayabilecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow