hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fas'tan Uçan Süpürge'ye büyük ödül

    Fastan Uçan Süpürgeye büyük ödül
    expand

    19-24 Eylül 2011 tarihleri arasında Fas'ta düzenlenecek olan 5. Salé Uluslararası Kadın Filmleri Festivali kapsamında bu yıl büyük ödül Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği'ne verilecek.

    2 yılda bir yapılan ve titizlikle hazırlanan festival dünyaca ünlü sanatçıların katılımı ve büyük jürisi ile 5. organizasyonuna hazırlanıyor.

    Festival yetkilileri bu yılın diğer yıllardan farkını dile getirirken, 5. festivalin "gelişme evresi" olarak adlandırıldığını vurguluyor.

    Böyle önemli bir yılda Uçan Süpürge'ye ödül verilmiş olmasının da ayrı bir değeri ve önemi var.

    Uçan Süpürge'ye verilen ödülün gerekçesinde; Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin Türkiye'deki ilk kadın filmleri festivali olması, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda yedinci sanatın olanaklarından yararlanarak kadınların yaşadığı ayrımcılıklara dikkat çekilmesi, giderek artan kadına yönelik şiddet ve çocuk yaşta evliliklere dikkat çekilmesi, toplumsal cinsiyet bilincinin oluşturmasına katkı, yerel ve ulusal kadın ağlarının geliştirilmesi ve Türkiye'deki önemli kadın haber sitelerinden biri olan www.ucansupurge.org ile kadınların görünür kılınmasına dikkat çekildi.

    Ödülü almak üzere Fas'a davet edilen Uçan Süpürge Yönetim Kurulu Başkanı Halime Güner, şöyle konuştu:

    "Uçan Süpürge 15. festivale hazırlık yaparken, Fas'tan gelen bu ödül motivasyonumuzu çok artırdı. Aynı zamanda bizi güçlendiren ve açıkçası çok keyif aldığımız bir ödül oldu bu. Sale Festivali'nin hem şahsım hem de Uçan Süpürge Derneği'nin bugüne kadar yaptıkları ile ilgili donanımlı bilgilere sahip olması kadın konusunun evrenselliğini bir kez daha ortaya koydu.

    Festival açılış gecesinde konuşma yapmam istendiğinde, Türkiye'deki kadın mücadelesini bilebildiğim kadarıyla yansıtmanın heyecanını şimdiden duydum. Uluslararası bir ödül olması nedeniyle Türkiye'nin tanıtımına da katkıda bulunduğumuza inanıyor ve layık görüldüğümüz bu ödül vesilesiyle ülkemizde daha eşitlikçi kültür sanat politikalarının geliştirilmesini ve emeklerimizin görünür olmasını diliyoruz.

    15 yıldır Türkiye'nin başkenti Ankara'da bu festivali ayakta tutabilmenin inancıyla ülkemizde de bu tür ödülleri alabileceğimiz günler görebilmeyi umuyoruz."

    2004 yılında ilk kez izleyiciyle buluşan Salé Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, dünyanın dört bir yanından kadın yönetmenlerin kültürel çeşitliliğe dikkat çeken filmlerini gösteriyor.

    19-24 Eylül 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 5. Salé Uluslararası Kadın Filmleri Festivali programında, uzun metraj film yarışması, Sahra Altı ülkelerinden filmler ve özel gösterimlere yer verilecek.

    Uzun metraj yarışma bölümünde son iki yılda çekilen 12 film yer alacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow