hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Çocuk Gelinler' olmasın!..

    Çocuk Gelinler olmasın..
    expand

    Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle 8-14 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "çocuk gelinler" sorunu ele alınacak.

    Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Altın Portakal ve Uçan Süpürge işbirliğiyle 48. Festival'in "Sanatta Sosyal Sorumluluk" projesi çerçevesinde "Çocuk Gelinler" film gösterimleri gerçekleştirilecek, izleyenlere "çocuk gelinler olmasın" mesajı verilecek.

    Uçan Süpürge'den katılımcılar ile Antalya'da bulunan toplum merkezlerindeki "çocuk gelinler" temalı sözsüz film gösterimleri ücretsiz olacak.

    Çocuk Gelinler Projesi

    Uçan Süpürge tarafından 54 ilde yürütülen Çocuk Gelinler Projesi, Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı'nca destekleniyor.

    Proje kapsamında, kadınlara, çocuklara, kamu ve sivil toplum kuruluşlarına (STK), toplumun her kesiminden kişi ve kuruluşlara "çocuk gelinler olmasın" mesajı verilip, 54 bin imza toplanarak TBMM'ye sunulması hedefleniyor.

    Çocuk Gelinler Projesi kapsamında film gösterimleri ve toplumsal cinsiyet ve erken evlilik konularında katılımcılarla söyleşiler düzenleniyor. Ziyaret edilen illerde yerel yöneticiler ve STK'larla da görüşmeler yapılıyor. İl ziyaretleri ve söyleşiler sırasında yasal önlemlerin alınması ve karar vericilerin çözüm için harekete geçmesi amacıyla imza toplanmaya devam ediliyor.

    Proje kapsamında ayrıca 10 ilde erken evlilik haritasını ortaya koyacak bir araştırma çalışması yürütülüyor. Proje kapsamında bugüne kadar ziyaret edilen 54 ilde yüzlerce kamu yöneticisi, yerel yönetici, sivil toplum kuruluşu ve yerel medya temsilcisiyle görüşüldü.

    Projenin uzantısı olan "Çocuk Gelinler" belgeseli ise mayıs ayında izleyiciyle buluşacak.

    Festival çerçevesinde Antalya'da gösterimi yapılacak filmler ise şöyle:
    Damla Köle'nin "Beni Geri Çağır Hayat - I Wısh", Dennis Todorovic'in "Nefes Al, Alma, Nefes Al!-Breathe Alma, Breathe!", Bilal Çakay'ın "Salıncak - Swing".
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow