hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Filistinli konuk Türkiye'den vize alamadı!

    Filistinli konuk Türkiyeden vize alamadı
    expand

    Hangi İnsan Hakları? Film Festivali'nin davetlisi olarak İstanbul'a gelmesi beklenen, Filistinli insan hakları eylemcisi ve "Budrus" filminin baş karakteri Ayed Morrar, Türkiye Başkonsolosluğu'ndan vize alamadığı için festivale katılamıyor.

    DOCUMENTARIST'in konuğu olarak Hangi İnsan Hakları? Film Festivali'ne davet edilen Filistinli insan hakları eylemcisi Ayed Morrar, Türkiye'den vize alamadığı için İstanbul'a gelemiyor.

    İsrail'in köylerinde örmeye başladığı duvara karşı, farklı mezheplere mensup Filistinleri ve İsraillileri ortak bir mücadele etrafında örgütleyen Morrar'ın şiddet içermeyen direnişçi yöntemi "Budrus" filmine konu olmuştu.

    Morrar'ın, Hangi İnsan Hakları? Film Festivali kapsamında gösterilen "Budrus"un gösterimine katılması bekleniyordu.

    Filmin fragmanını izlemek için tıklayınız...

    Ramallah'ta yaşayan Ayed Morrar, festivalin resmi daveti üzerine Filistin pasaportuyla Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosluğuna vize başvurusunda bulundu ancak banka hesabında yeterli miktarda para gözükmediği gerekçesiyle talebi reddedildi.

    Julia Bacha'nın yönettiği ve bugüne kadar pek çok festivalden ödüller toplayan "Budrus", bu akşam 20:00'de Tütün Deposu'nda ve yarın 17:00'de SALT Beyoğlu'nda gösteriliyor.

    BUDRUS

    Alışılmışın dışında bir aktivist olan Ayed Morrar, köyünü İsrail'in örmekte olduğu duvarın yaratacağı yıkımdan kurtarabilmek için farklı hiziplere mensup Filistinlileri ve İsraillileri, şiddet içermeyen bir direniş için biraraya getirir.

    Amaçları, köyün tek geçim kaynağı olan zeytin ağaçlarının duvarın diğer tarafında kalmasını engellemektir.

    Zaferin neredeyse imkânsız göründüğü bir anda, Morrar'ın 15 yaşındaki kızı Iltezam, kadınlardan oluşan bir birlik kurar. Bölünmelerin ön plana çıktığı zamanlarda, bir araya gelmek hakkında ilham verici bir belgesel.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow