hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SaturDox'ta "Işığa Özlem"

    SaturDoxta Işığa Özlem
    expand

    SaturDox/Belgesel Buluşmaları'nın 2'nci gösterimi yılbaşı dolayısıyla 30 Aralık Cuma saat 19:00'da düzenlenecek. Patricio Guzman'ın Şili'deki siyasi kayıpları konu alan bol ödüllü filmi "Işığa Özlem" gösterilecek. Ardından Özgür Sevgi Göral, Hakikat Adalet Hafıza Çalışmaları Merkezi adına "Yaramız Derindir" başlıklı bir sunum gerçekleştirecek.

    İki yıldır büyük ilgiyle karşılanan SaturDox, 17 Aralık'tan itibaren iki haftada bir cumartesi günleri Tütün Deposu'nda gerçekleştirilen film gösterimleri ve haftanın temasına uygun söyleşiler ile devam ediyor.

    SaturDox/ Belgesel Buluşmaları'nın DOCUMENTARIST arşivinden oluşturulan 6 aylık yeni programı, yine Türkiye'den güncel belgesellerin yanı sıra dünya belgesel sinemasının çarpıcı örneklerinden seçilerek hazırlandı.

    30 Aralık Cuma saat 19:00'da, 5 saatlik "Şili Savaşı" ve benzer siyasi belgesellerin ünlü yönetmeni Patricio Guzman, bu kez kamerasını diktanın zorbalıklarının izlerini bulduğu gökyüzüne çeviriyor.

    Fragmanı izlemek için tıklayınız...

    Şili'de üç bin metre yükseklikte, dünyanın dört bir yanından gelmiş astronomlar saydam bir gökyüzü altındaki Atacama Çölü'nde yıldızları inceler.

    Burası aynı zamanda sert hava koşullarından dolayı gezginler, madenciler ve siyasi suçluların cesetlerinin ve mumyaların bozulmadan kalabildiği bir yerdir.

    Astronomlar burada hayat belirtisi bulma beklentisiyle galaksileri incelerken, kadınlar toprağı kazarak kaybolmuş yakınlarını arar.

    Başlıca Festivaller/ Ödüller:

    * Avrupa Film Akademisi En İyi Belgesel (Prix Arte), 2010
    * Abu Dhabi Film Festivali, En İyi Belgesel, 2010

    Özgür Sevgi Göral ile söyleşi: "Yaramız Derindir"

    Hakikat Adalet Hafıza Çalışmaları Merkezi kurucu üyelerinden Özgür Sevgi Göral, İstanbul Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

    Yüksek lisans derecesini erken dönem Cumhuriyette çocuk suçları ve ıslahevleri konulu tez çalışmasıyla Boğaziçi Üniversitesi'nden aldı.

    Halen Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales'de zorunlu göç konusunda doktora çalışmasını sürdüren Göral, milliyetçilik, göç, toplumsal cinsiyet ve geçiş dönemi adaleti konularında çalışıyor.

      Işığa Özlem
      Tarih:
    30 Aralık Cuma
      Saat:
    19:00
      Yönetmen:
    Patricio Guzman
      Yer: DEPO / Tütün Deposu
      Adres:
    Lüleci Hendek Caddesi No.12 Tophane


    ** GÖSTERİMLER ÜCRETSİZ!
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow