hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Sertab'da o beynin binde biri olsa... "

    Sertabda o beynin binde biri olsa...
    expand

    Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say Başbakan Erdoğan ile Somali'ye giden Sertab Erener'i eleştiri yağmuruna tuttu. Say, "Amy Winehouse'a tavsiye ettiği beynin binde biri Sertab'da olsaydı, Somali'de yardımı partizan rant olarak değil vicdan dedi diye yapardı!" dedi.

    Gazeteciler.com'un haberine göre, Başbakan Erdoğan'ın Somali gezisine davet edilmeyen Fazıl Say, bu konuda şunları söyledi:

    "Sanatçı" kişi ile "ünlü" kişi arasındaki ayrımı bilemeyen bir iktidar olması ne acı. Ne kötü bir örnek. Onlar bu ayrımı anlayana kadar gerçek sanatçılar onlara asla yanaşmayacaktır. Soruyorlar, hayır, başbakan beni davet etmedi heyete, CHP davet etti onu da ben reddettim."

    "CHP ile Somali'ye gitmek partizanlık olur"

    Say, CHP'den gelen Somali davetini reddetme sebebini de şu sözlerle açıkladı:

    "Çünkü arkadaş, mesele Somali'de yardım etmekse, gider kendin edersin. Vicdan der bunu. Partizan rant değil. Somali'de yardım için CHP ile birlikte gitmek fikrini reddetmem CHP'lileri ve bu fikri ortaya atan arabulucu dostumuzu üzmüş. Kusura bakmasın; O yardımı ,ben kendi vicdanımla yapmak isterim. Seçimlerde CHP'ye dışarıdan kendi çapımda verdiğim internet desteğinin sebebi ise ülkemizdeki aşırı muhafazakarlaşmadan duyduğum tedirginlik idi. Bu siyasi bir konu değildir. Bu yaşamsal bir konudur.."

    "Sertab'da o beynin binde biri olsa... "

    Fazıl Say Başbakan ile Somali'ye giden Sertab Erener'i ise şu sözlerle eleştirdi:

    "Amy Winehouse'a tavsiye ettiği beynin binde biri Sertab'da olsaydı, Somali'de yardımı partizan rant olarak değil vicdan dedi diye yapardı! Bazıları bedenen ölür, bazıları ruhen."

    Sertab Erener'den Fazıl Say'a yanıt

    Sertab Erener, kendisini ağır bir dille eleştiren dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'a twitter'dan yanıt verdi. Say'la herhangi bir polemiğe girmek istemediğini belirten ünlü sanatçı, 'Herkes istedigi sekilde düşünmekte eleştirmekte özgürdür sadece keşke bunu saygı sınırlarında tolerans ve sevgi ile yapabilse' dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow