hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bill Gates'ten dünyaya çağrı

    Bill Gatesten dünyaya çağrı
    expand

    Microsoft'un kurucularından Bill Gates, dünya liderlerine "2020 yılına kadar 10 milyon hayat kurtarmak için aşıya öncelik vermeleri" çağrısında bulundu.

    Gates, 60 ülkeden bakanlar ile Dünya Sağlık Örgütü'nün 193 üyesinin bin 800 kadar temsilcisinin katıldığı, Cenevre'deki 64. Dünya Sağlık Asamblesi'nde yaptığı konuşmada, geleceğe yönelik vizyonunu anlattı.

    Bağışçı ülkelere seslenen Gates, katılımcılara, "bütçe kriziyle karşılaşsalar bile aşı ve bağışıklık sistemine daha fazla yatırım yapma" çağrısında bulundu ve "Sağlam bir bağışıklık sistemi çocuk felcine son verecektir" ifadesini kullandı.

    2015'e kadar 4 milyon, 2020'ye kadar da 10 milyon hayat kurtarılabileceğini vurgulayan Gates, ülkelerinde bağışıklık sistemi konusunda iyileştirmelerin rapor edildiği Hindistan ve Nijerya'yı övdü. Gates, menenjit A ile mücadelede kullanılan yeni aşının başarılı sonuçlarının alındığı Burkina Faso, Mali, Nijer'den de takdirle söz etti.

    Bill Gates, sözlerini, "Sağlığın refah içindeki dünyanın temeli olacağı, yeni bir gelecek yaratma fırsatına sahip olduğumuzu düşünüyorum" diyerek tamamladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow