hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Siyasilere uyarı: "Bağırmadan konuşun"

    Siyasilere uyarı: Bağırmadan konuşun
    expand

    Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Kemal Tekden, siyasilere bağırmadan konuşmalarını, bol su içmelerini, seçmenlerle öpüşme yerine tokalaşmalarını ve vücut direncini artırmak için meyve yemelerini önerdi.

    Op. Dr. Tekden, "Liderler fiziki açıdan sağlıklarına dikkat etmenin yanı sıra, kendilerinin ve toplumun ruh sağlığına da dikkat ederek, vatandaşları germemelidir" dedi.

    Milletvekili seçimi nedeniyle kampanya yürüten parti liderlerinin ve milletvekili adaylarını bugünlerde bekleyen tehlikelerin başında ses telleriyle ilgili sıkıntıların geldiğini, bunu yeterince beslenememe ve dinlememe gibi sorunların izlediğini belirten Op. Dr. Tekden şunları söyledi:

    "Özellikle liderlerin daha sakin konuşmaları, bağırmamaları gerekir. Zira, yüksek sesle konuşma nedeniyle boğazda ödem, ses tellerinde kısıklık, et gelişmesi, polip, nodül ve kanamalar olabilir. Siyasetcilerin soğuk içeceklerden kaçınmaları, dumanlı ortam ve sigaradan uzak durması gerekir. Siyasiler ses tellerini rahatlatmak için buhar ve mentollü şeker kullanabilirler. Muzlu süt, ballı süt ve bol su içilmesi de hem ses tellerine hem de vücut direncini artıracağı için sıkça kullanılmalıdır."

    "Uyku ve beslenmeye dikkat"

    Op. Dr. Kemal Tekden, özellikle siyasi parti liderlerinin uykularına dikkat etmelerini, vücut direncini artıracak şekilde beslenmelerini, bol meyve yemelerini, bunu yapamadıkları takdirde A, B, E gibi vitaminler veya kompleks vitamin desteği alabileceklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Siyasilerin seçim çalışmaları sırasında öpüşmek yerine tokalaşmaları en uygunudur. Zira grip, nezle gibi enfeksiyon hastalıkları kendilerine sıkıntı verir. Sürekli öpüşmek nedeniyle yüzlerinde sakaldan dolayı tahrişler meydana gelir. Ellerini sık sık yıkamaları veya temizleyici jel kullanmaları gerekir. Vücut sağlığının yanı sıra, ruh salığı da önemlidir. Liderlerin toplumun ruh sağlığını da düşünerek, ağızlarından çıkacak sözlerini ölçüp, biçip tartmaları ve konuşmalarına dikkat etmeleri de en önde gelen görevleridir."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow