hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sütlü kek tedavisi!

    Sütlü kek tedavisi
    expand

    Sütlü kek, çocukların süt alerjisinin belirtilerinden kurtulmalarına yardımcı olabilir.

    New York'taki Mount Sinai Tıp Merkezi'nden bilim adamlarının yaptığı araştırma, süt içeren kek verilen çocukların, sütlü gıdalardan kaçınanlara göre aylar ya da yıllar içinde alerji belirtilerinin kaybolduğunu gösterdi.

    Araştırmaya imza atanlardan Anna Nowak-Wegrzyn, araştırma sonuçlarının, gıda alerjilerinin tedavisinde daha kişisel uygulamalar konusunda atılan bir adım olduğunu vurguladı.

    Ancak Nowak-Wegrzyn, tüm çocuklar için sadece bir yaklaşımın doğru olmayabileceğini belirterek, çocukların süt alerjisinin tedavisinde kek gibi süt içeren pişmiş gıdaların kullanımının doktor gözetiminde olması gerektiğine işaret etti.

    "The Journal of Allergy and Clinical Immunology" dergisinde yayımlanan araştırmada, bilim adamları, sütün ısınmasının, içindeki proteinlerin şeklini değiştirerek bağışıklık sisteminin bunlara daha az tepki verebileceğinden yola çıktı.

    Araştırmacılar, süt alerjisi olan 2-17 yaşındaki çocuklara süt içeren kek verdi. Bu gruptakilerin durumu, süt alerjisi olanlara uygulanan standart "süt ve süt ürünlerinden kaçınma" tedavisinin yapıldığı 60 çocuğunkiyle karşılaştırıldı.

    Araştırma sonunda, ilk gruptaki çocukların neredeyse yarısının alerji belirtileri göstermeden her gün yağsız süt ya da yoğurt yiyebildiği görüldü.

    Diğer gruptaki çocukların ise yüzde 15'inden azının bu ürünleri yiyebildiği belirlendi.

    Duke Üniversite Hastanesinden çocuk alerjisi ve bağışıklık sistemi uzmanı Wesley Burks, bu sonuçların yıllardır süt alerjisinin tedavisi konusundaki yaklaşımlara gölge düşürdüğünü ve bunun heyecan verdiğini belirtse de "kek tedavisinden" klinik ortamda nasıl daha fazla yararlanılabileceği konusunda başka araştırmaların da yapılması gerektiğine dikkati çekti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow