hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kemal Gün'ün açlık grevi 90 gün sonra bitti

    Kemal Günün açlık grevi 90 gün sonra bitti
    expand
    KAYNAK DHA

    Tunceli'deki terör operasyonları sonarısnda bombardımanda ölen DHKP- C'li Murat Gün'ün babası Kemal Gün, oğlunun DNA testi için Adli Tıp'a gönderilen kemiklerinin verilmesi için 90 gün önce başlattığı açlık grevine, imzaladığı taahhütname karşılığında isteğinin kabul edilmesi üzerine son verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hava operasyonunda ölen DHKP-C'li Murat Gün'e ait olduğu belirtilen kemikler kimlik tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na DNA incelemesine gönderildi. Ancak kimlik tespiti yapılamadı.

    Murat Gün'ün babası Kemal Gün ise kemiklerin oğluna ait olduğunu söyleyerek kendisine verilmesi için kent merkezindeki Seyit Rıza Meydanı'nda açlık grevi başlattı. Eylem sırasında Kemal Gün'ü, kızı Beyhan da yalnız bırakmadı.

    Kemal Gün'ün açlık grevi nedeniyle sağlık durumunun kötüleştiğini söyleyen Tunceli Baro Başkanı Barış Yıldırım, Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen, CHP İl Başkanı Ali Rıza Günder, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Yusuf Cengiz'den oluşan heyet, sorunun çözümü için Tunceli Valisi Osman Kaymak ve  Başsavcı Behçet İşlek ile görüştü. Bu görüşmeler sonunda kemiklerin Kemal Gün'e verilmesi ve Hozat Mezarlığı'nda tabut içinde defin işleminin yapılması kararlaştırıldı.

    Kemikler verilecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Belediye zabıtaları bugün Kemal Gün'ün yanına gelerek, kemiklerin yarın kendisine verileceğini, Vali Osman Kaymak'ın kendisini davet ettiğini söyledi.

    Görüşmeler sonunda Kemal Gün'e kemiklerin 'müessif olaya neden olmayacağı' koşuluyla verileceği belirtilerek taahhütname imzalatıldı.

    Belediye Başkanvekili, Kemal Gün ve avukatı Engin Gökoğlu'nun da imzaladığı taahhütnamede şu ifadeler yer aldı: "İstanbul Adli Tıp Kurumu'nca incelenen ve kime ait olduğu tespit edilemeyen kemik parçalarının tarafıma verilmesi durumunda, teslim aldığım tabutlanarak kefenlenmiş kemik parçalarını Tunceli ili Hozat İlçesi mezarlığına herhangi bir müessif olaya sebebiyet vermeden, bekletmeden defnedeceğimi ve defnettiğime dair bilgi ve belgeleri Tunceli Valilik Makamına arz edeceğimi imzamla taahhüt ederim." 

    Bu gelişme imzalanan taahhütname üzerine Kemal Gün, 90 gündür sürdürdüğü açlık grevine son verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow