hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TSK'dan, bölücü terör örgütüne Kato Dağı'nda büyük darbe

    TSKdan, bölücü terör örgütüne Kato Dağında büyük darbe
    expand

    Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Şehit Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman-2 operasyonu kapsamında Şırnak-Kato Dağı bölgesinde bölücü terör örgütüne ait mühimmat ve yaşam malzemesinin imha edildiğini duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TSK’dan yapılan yazılı açıklamada, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda, Beytüşşebap 8'inci Jandarma Komando Alay Komutanlığı emir-komutasında İncebel Dağları-Kato bölgesinde 19 Nisan 2017'de başlayan Şehit Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman-2 Operasyonunun zor arazi ve hava şartlarında 42 gündür aralıksız devam ettiğini açıkladı.

    Kuşadası’nda kız öğrenci yurdunda dehşet

    Tarihi çarşıda yangın

    Açıklamada şöyle denildi:

    Operasyon bölgesinde 29-30 Mayıs 2017 tarihleri arasında bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanılan 8 yeni mağara tespit edilmiş ve şimdiye kadar bölgede tespit edilen mağara sayısı 83'e ulaşmıştır. Mağaraların aramalarına emniyetli bir şekilde devam edilmektedir. Şırnak-Kato Dağı bölgesinde yeni tespit edilen 8 mağara içerisinde yapılan aramada; 16 adet G-3 Piyade Tüfeği, 11 adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği, 9 adet RPG-7 Roketatar silahı, 4 adet Biksi Makineli Tüfek, 1 adet Doçka, 1 adet T-40 Bombaatar, 1 adet 82 mm’lik havan, 20.000 adet Biksi mühimmatı, (muhteşem bir ele geçirme rekoru), 20 adet SPG-9 Geri Tepmesiz Top mühimmatı ve sevk motorları, 467 adet RPG-7 Roketatar mühimmatı, 292 adet muhtelif mühimmat, 9 adet tüp ve çok sayıda yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TSK, bölgede 42 gündür aralıksız devam eden operasyonda toplam olarak 719 adet muhtelif tipte silah, 363.148 adet muhtelif mühimmat, 5 tondan fazla amonyum nitrat patlayıcı madde ile 76 tondan fazla yiyecek ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildiğini duyurdu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow