hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Davanın görüldüğü duruşma salonu önünde idam istedi

    Davanın görüldüğü duruşma salonu önünde idam istedi
    expand
    KAYNAKAA

    Yurtta Sulh Konseyi'nin İstanbul yapılanmasını oluşturdukları öne sürülen 6'sı general 17'si kurmay subay 24 sanığın yargılandığı davayı takip eden 15 Temmuz Gazileri Platformu Başkanı Gazi Erol Bulut, duruşma salonu önünde açıklama yaptı. Bulut, "İdam istiyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    15 Temmuz Gazileri Platformu Başkanı Gazi Erol Bulut, adalet istediklerini belirterek, "Falan hastaymış, filanın şekeri varmış, tansiyonu varmış, uyuyamıyormuş... Uyumasınlar kardeşim, bize tuzak kuranlar uyumasın. İdam istiyoruz" dedi.

    'Konseyci' generaller siyah camlı otobüsle getirildi

    Bulut, 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, 6 general ve 17 subayın yargılandığı ana darbe davasının görüldüğü Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, yüreklerinin yandığını, hainlere hain muamelesi yapılmasını ve idam istediklerini söyledi.

    Bulut, "Canımızdan can, etimizden et, kanımızdan kan verdik. Feda olsun bu memlekete. Ancak bu hainler buradan geçerken adam gibi geçirmesinler" dedi.

    Akıncı Üssü'nün komutanından 'Gülen'le görüştürme teklifi' savunması

    Erol Bulut, şunları söyledi: "Falan hastaymış, filanın şekeri varmış, tansiyonu varmış, uyuyamıyormuş... Uyumasınlar kardeşim, bize tuzak kuranlar uyumasın. İdam istiyoruz. Bundan sonra olmasın bu tür hainlikler. 10 yılda bir darbe yaşıyoruz. Belki bunlar için mümkün değil bu idam ama bundan sonra olmaması için yine istiyoruz. Adalet istiyoruz. Adalet de bunların yerin dibine inmesiyle, mümkünse asılmasıyla mümkün olacaktır. Canımız yanıyor, lütfen ciğerimizi soğutun. Buradan ciğerimiz soğuyarak çıkmak istiyoruz. Hepimizin içinde hainler vardır, kesip atacağız. Kolumuzsa da kesip atacağız."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Korgeneral böyle savundu: Erdoğan'ın dünürü beni aradı, TV'ye çıktım

    Tankın altına yatan Doğan'dan şehit yakınlarına destek

    15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Atatürk Havalimanında tankların altına yatarak simge haline gelen Metin Doğan da ana darbe davasını izlemek için Silivri'ye geldi. Doğan, şehit yakınlarına moral vermek için geldiğini belirterek, 15 Temmuz'da yaşanan kaosun gelecekte de yaşanmaması, içeride ve dışarıda vatan hainlerinin yetişmemesi, vatan sevgisinin imandan gelmesinin kavratılması için eğitime daha çok önem verilmesi gerektiğini söyledi.

    Doğan, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seferberlik çağrısıyla, ondan aldığımız güçle, hızlı bir şekilde çalışmalıyız. Güçlü Türkiye için vicdanlı vatansever yeni nesiller yetiştirmeliyiz. Cumhurbaşkanımızın yolunda gidip hepimizin onun neferi olduğumuz gün de güçlü Türkiye'nin doğduğu gün olacak. Kendi kültürünü ve ahlakını özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı ve evrensel kültürü de bilen dünya insanlarıyla rekabet yapabilecek bir nesil yetiştirmek için hepimiz gayret göstermeliyiz. Bu isimler yetiştiği zaman hiç kimsenin maşası olmayacaktır'' diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şehit babasından sitem

    15 Temmuz şehidi Fatih Satır'ın babası Turan Satır, pazartesi günü görülen duruşmada hakim tarafından salon dışına çıkarılmasına tepki gösterdi. Turan, oğlunun ve 15 Temmuz şehitlerinin fotoğraflarının yer aldığı afişleri astığı minibüsüyle duruşma salonu binası önüne geldi. Aracından oğlunun şehit düştüğü gün göğsünde bulunan kanlı Türk Bayrağı ile spor ayakkabılarını çıkararak buradaki basın mensuplarına gösteren Turan, FETÖ mensuplarına seslenerek, "Dinsiz kafir, sen bu insanların, bu vatanın ekmeğini yedin. Bu anne kuzularını niye katlettin?" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow