hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe Ülker kader maçında

    Fenerbahçe Ülker kader maçında
    expand

    Fenerbahçe Ülker, Euroleague son 16 turu grubundaki son maçında deplasmanda Power Electronics Valencia ile karşılaşacak. Sarı-lacivertli takım kazanması veya en fazla iki farkla yenilmesi halinde çeyrek finale yükselecek.

    Üç galibiyetle başladığı son 16 mücadelesinde son iki maçını kaybederek çeyrek final şansını zora sokan Fenerbahçe Ülker, Valencia ile belki de sezonun en kritik maçını oynayacak.

    İlk maçı İstanbul'da 75-73 kazanan sarı-lacivertli ekip, bu akşam rakibini yine mağlup ederse grup ikincisi olarak çeyrek finale adını yazdıracak.

    Genel averajda rakibinden iyi durumda olan Fenerbahçe Ülker iki farklı yenilgi durumunda bile turu geçecek, üç sayı ve üzerindeki farklı mağlubiyetlerde ise elenecek.

    Olympiakos'un liderliği garantilediği H Grubu'ndan çıkacak ikinci takım Fenerbahçe Ülker veya Power Electronics Valencia olacak.

    Karşılaşma, Valencia kentindeki Pabellon Fuente De San Luis spor salonunda TSİ 20.45'te başlayacak.

    Fenerbahçe Ülker turu geçmesi halinde çeyrek finalde, Efes Pilsen'in de yer aldığı G Grubu'nu birinci sırada tamamlayan bir diğer İspanyol ekip Real Madrid ile eşleşecek.

    Karakaş: "Yolumuza devam edeceğiz"

    Fenerbahçe Ülker şube direktörü Nedim Karakaş, "önümüzdeki maçın bilincindeyiz. Tek hedef galibiyet olarak İspanya'ya gidiyoruz. Oyuncularımız da galibiyete inanmış durumda. İnşallah kazanacağız ve yolumuza devam edeceğiz" dedi.

    Karakaş, Power Electronics Valencia'nın iyi bir takım olduğunu ve başlarında önemli hoca bulunduğuna işaret ederek şunları söyledi:

    "Biz bu sezon en önemli galibiyetleri deplasmanda aldık. Aldığımız o deplasman galibiyetleri de bizi bu günlere taşıdı. Şimdi tekrar hayati bir deplasman maçına çıkacağız ve kanımca da yine aynı mücadeleci, istekli oyunu sahaya koyup, galip geleceğiz. Rakibimiz iyi bir takım ancak bir Real Madrid ya da Barcelona olmadıklarını biliyoruz. Ümitle oraya gidiyoruz."

    Karakaş, sakatlıkları süren Mirsad Türkcan, Gasper Vidmar ve Engin Atsür dışında eksikleri bulunmadığını sözlerine ekledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow