hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Taurasi Fenerbahçe'ye dönmüyor

    Taurasi Fenerbahçeye dönmüyor
    expand

    Fenerbahçe kulübü, hatalı doping suçlaması nedeniyle karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdığı Diana Taurasi'nin takıma dönmeyi kabul etmediğini açıkladı.

    Fenerbahçe kulübü, internet sitesinden yaptığı açıklama Taurasi'ye sunduğu olağanüstü maddi olanaklar içeren sözleşmeye rağmen oyuncunun takıma dönmeyi kabul etmediğini açıkladı.

    Haksız yere dopingle suçlanan Taurasi'nin testinde hata yapıldığı anlaşılmış ve cezası kaldırılmıştı. Fenerbahçe, oyuncusunun yaşadığı bu üzücü olaylar nedeniyle yaşadığı travmanın, kamuoyunun düşündüğünün ve hayal ettiğinin ötesinde olduğunu dile getirdi.

    Açıklamada, Taurasi'nin içinde bulunduğu ruh halinin, bu sezon basketbol oynamasına imkan vermediği belirtildi.

    Kulüpten yapılan açıklama şöyle:

    "Kulübümüz; Diana Taurasi’nin, kulübümüze ve ulusal ligimize geri dönüşü konusunda sporcunun menajeri Lindsay Kagawa ve Ceren Ateş’in de çok değerli katkı ve yardımları ile on güne varan dönemi kapsayan bir görüşme süreci başlatmıştır.

    "Kendisine, sezonun kalan kısmı ile ilgili sunduğumuz olağanüstü maddi olanaklar içeren sözleşmeye rağmen Diana Taurasi, içinde bulunduğu ruh halinin, bu sezon basketbol oynamasına ve basketbola konsantre olmasına imkan vermediğini üzülerek ifade etmiştir.

    "Taurasi, bu süreçte kulübümüzün ve taraftarlarımızın kendisi ile dayanışma içinde olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirmiş; gelinen bu noktada, geri dönmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan ve hukuki mücadelede kendisine destek olan kulübümüze minnettarlığını ifade etmiştir."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow