hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kupa finalinde gülen taraf Galatasaray

    Kupa finalinde gülen taraf Galatasaray
    expand

    Spor Toto kadınlar basketbol Türkiye Kupası finalinde Tarsus Belediye'yi 68-53 yenen Galatasaray Medical Park şampiyon oldu.

    Galatasaray Medical Park, baştan sonra  üstün götürdüğü Gaziantep'teki final maçında Tarsus Belediye'yi yenerek Türkiye Kupası'nı üst üste ikinci kez kazandı.

    Sarı-kırmızılı ekip ilk çeyreği 23-16, devreyi 35-32 önde kapattı. İkinci yarıda farkı açan Galatasaray üçüncü çeyreği 52-41 önde bitirdi ve ve maçı da 68-53 kazandı.

    Galatasaray'da Sylvia Shaqueria Fowles rakip potaya 26 sayı bıraktı ve karşılaşmanın en değerli oyuncusu seçildi. Tamika Devonne Catchings 11 sayıyla oynadı.

    Tarsus Belediye'de  Alexis Hornbucle 12, Plenette Michelle Pierson 11 ve Daminixue Canty 10 sayı kaydetti.

    Geçtiğimiz sezon da kupayı kazanan Galatasaray Medikal Park, 19'uncusu düzenlenen bayanlar Türkiye Kupası'nı sekizinci kez müzesine götürmüş oldu.

    Yıldızoğlu: "Çok iyi mücadele ettik"

    Galatasaray Medical Park'ın baş antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, maçın başından sonuna kadar çok iyi mücadele ettiklerini söyledi.

    Oynadıkları oyunla kupayı hak ettiklerini, çeyrek finalden başlayarak iyi maçlar çıkardıklarını dile getiren Yıldızoğlu şöyle konuştu:

    ''Maçlarda hiçbir zaman konsantrasyonumuzu kaybetmedik. Final maçını da iyi bir sonuçla kazandık. Maçın başından sonuna kadar çok iyi mücadele ettik. Bu kupanın tüm camiamıza hayırlı olmasını diliyorum.''

    Galatasaray Medical Park Takım Katanı Işıl Alben ise kupayı aldıkları için çok mutlu olduklarını, kupanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Kupayı taraftarlarına hediye ettiklerini belirten Alben, taraftarlarına desteklerinden dolayı teşekkür etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow