hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Orlando ipin ucunda, Boston bitirdi

    Orlando ipin ucunda, Boston bitirdi
    expand

    NBA play-off ilk turunda Atlanta Hawks sahasında Orlando Magic'i 88-85 yendi ve seriyi 3-1'e getirdi. Boston Celtics deplasmanda New York Knicks'i 101-89 yenerek seriyi 4-0 kazandı ve konferans yarı finaline çıktı.

    NBA play-off ilk turunda Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, serinin dördüncü maçında deplasmanda Atlanta Hawks ile karşılaştı.

    Atlanta, maçtan 88-85 galip ayrılarak seride durumu 3-1'e getirdi. Atlanta, bir maç daha kazanması halinde konferans yarı finaline çıkacak.

    Serinin üçüncü maçında kavga eden Atlantalı Zaza Pachulia ile Magicli Jason Richardson'un cezası nedeniyle forma giymediği maçta, Atlanta'da kenardan gelerek 25 sayı ve altı asist üreten Jamal Crawford galibiyetin mimarı oldu.

    Joe Johnson 20 sayı ve dokuz ribaunt, Al Horford 14 sayı ve 12 ribaunt, Kirk Hinrich 14 sayıyla oynadı.

    Magic'te Dwight Howard 29 sayı ve 17 ribaundla oynamasına karşın sekiz de top kaybı yaptı. Kenardan gelen Gilbert Arenas 20 sayılık katkı yaptı, Brandon Bass 11 sayıyla oynadı. İlk beşte başlayan Hidayet Türkoğlu, 39 dakika sahada kaldığı karşılaşmada 2/12 gibi çok kötü bir şut yüzdesiyle oynadı ve altı sayıda kaldı.

    Boston maç kaybetmeden bitirdi

    Geçen sezon NBA finalinde Los Angeles Lakers'a kaybeden Boston Celtics, New York Knicks'e karşı serinin dördüncü maçını da kazanarak Doğu Konferans'nda yarı finale çıktı.

    Maçı 101-89 kazanan Celtics'te Kevin Garnett 26 sayı ve 10 ribaundla takımının en etkili ismi oldu. Yıldız oyun kurucu Rajon Rondo 21 sayı ve 12 asistle double-double yaptı. Ray Allen ve Glen Davis 14'er, Paul Pierce 13 sayı kaydetti.

    Knicks'te Carmelo Anthony 32 sayı ve dokuz ribaundla oynamasına karşın mağlubiyete engel olamadı. Amare Stoudemire 19 sayı ve 12 ribaunt, Anthony Carter 11 sayıyla oynadı.



    Philadelphia Miami'ye geçit vermedi

    Doğu Konferansı'nda play-off ilk turunun dördüncü maçında Philadelphia 76ers sahasında Miami Heat'i yenerek seriyi beşinci maça taşıdı.

    Sixers sahadan 86-82 galip ayrılarak Miami karşısında ilk galibiyetini aldı ve seriyi 3-1'e getirdi. Evsahibi takımda Louis Williams ve Evan Turner 17'şer sayıyla oynadı. Andre Igoudala 16, Elton Brand 15 ve Jrue Holiday 10 sayıyla galibiyete katkı yaptı.

    Miami'nin yıldızı LeBron James 31 sayı, yedi ribaunt ve altı asistle oynamasına karşın mağlubiyete engel olamadı. Dwyane Wade 22 sayı, sekiz ribaunt ve beş blok, Chris Bosh 12 sayı ve beş ribaundla mücadele etti.

    Miami evinde oynayacağı serinin beşinci maçını kazandığı takdirde konferans yarı finalinde Boston Celtics'in rakibi olacak.

    Lakers Paul'u durduramadı

    Son iki sezonun şampiyonu Los Angeles Lakers deplasmanda New Orleans Hornets ile oynadığı ikinci maçı kaybetti. Hornets maçı 93-88 kazanarak seride durumu 2-2 yaptı.

    Hornets'in yıldızı Chris Paul, 27 sayı, 15 asist, 13 ribaundla triple-double yaptı ve galibiyetin mimarı oldu. Trevor Ariza 19, Carl Landry 16 sayıyla oynadı.

    Lakers'ta Kobe Bryant 17 sayı ve sekiz asist, Pau Gasol ve Ron Artest 16 sayı, Andrew Bynum 11 ve Derek Fisher 10 sayıyla mücadele etti.

    Seride beşinci maç Los Angeles'ta, altıncı maç New Orleans'ta ve gerekirse yedinci maç Los Angeles'ta oynanacak.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow