hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lakers Hornets'i altıncı maçta bitirdi

    Lakers Hornetsi altıncı maçta bitirdi
    expand

    NBA'de Los Angeles Lakers deplasmanda New Orleans Hornets'i 98-80 yenerek seriyi 4-2 kazandı ve Batı Konferansı'nda yarı finale yükseldi.

    Lakers, beklenenden çok daha fazla zorlandığı play-off ilk tur serisinde altıncı maçı farklı kazanarak adını konferans yarı finaline yazdırdı.

    Son iki sezonun şampiyonu, New Orleans Hornets'i deplasmanda 98-80 yenerek seriyi 4-2 kazandı.

    Lakers'ın süper yıldızı Kobe Bryant 24 sayısının 22'sini ilk üç çeyrekte kaydetti. Andrew Bynum 18 sayı, 12 ribaundla Bryant'a eşlik etti.

    Los Angeles Lakers Batı yarı finalinde Dallas Mavericks ile karşılaşacak, seride ilk karşılaşma Staple Center'da oynanacak.

    Pota altında Hornets'e ezici bir üstünlük kuran Lakers'ta Pau Gasol 16 sayı, sekiz ribaunt, Lamar Odom 14 sayı, sekiz ribaunt, dört asistle galibiyete katkı yapan diğer isimler oldu.

    Rakibine ribaundlarda 43-30, ikinci şans sayılarında 21-4 üstünlük sağlayan Lakers ilk yarıyı 40-34 önde kapattı. Son çeyrekte farkı bir ara 21 sayıya kadar çıkaran konuk takım rahat bir şekilde galibiyete ulaştı.

    Serinin ilk dört maçında güçlü rakibini iki kez yenmeyi başaran ancak son iki maçı 15 sayının üzerinde farklarla kaybeden Hornets'te Carl Landry 19 sayı kaydetti. Lakers'ı seride en çok zorlayan isim olan Chris Paul son maçta 11 asist yaptı ama 10 sayıda kaldı.

    Dallas Mavericks deplasmanda Portland Trail Blazers'ı 103-96 yenerek rakibini play-off dışına itti.

    Seriyi altıncı maçta noktalayan Mavericks'te Dirk Nowitzki 33 sayı, 11 ribaunt, Jason Terry 22 sayı, sekiz asistlik performans sergiledi.

    İlk çeyrekte farkı 12 sayıya kadar çıkarmasına rağmen Dallas'a boyun eğen Portland'da Gerald Wallace 32 sayı, 12 ribaunt, LaMarcus Aldridge 24 sayı, 10 ribaundla oynadı.

    Serinin altıncı maçı, Dallas ile Portland arasında normal sezon ve play-off'ta oynanan 10 maçta deplasman takımının kazandığı tek mücadele olarak kayıtlara geçti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow