hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    NBA'de gaddar faule beş maç ceza

    NBAde gaddar faule beş maç ceza
    expand

    Los Angeles Lakers'ın pivotu Andrew Bynum, NBA Batı Konferansı yarı final serisinin dördüncü maçında Dallas Mavericks'in oyun kurucusu Juan Jose Barea'ya yaptığı sert faul yüzünden beş maç ceza aldı.

    Lakers'ın Mavericks'e 36 sayı farkla yenilip sezonu kapattığı maçın son çeyreğinde Barea'ya gaddarca bir faul yapan Bynum, gelecek sezon ilk beş maçta forma giymeyecek.

    NBA yönetimi, oyundan atıldıktan sonra soyunma odasına giderken formasını çıkaran Bynum'a 25 bin dolar da para cezası verdi. Lakers pivotuna bu cezanın toplam maliyeti 700 bin dolar olacak.

    Barea'ya yaptığı müdahelenin korkunç ve kabul edilemez olduğunu belirten Bynum, pişmanlık duyduğunu ve bundan sonra kesinlikle benzer bir olayın içinde olmayacağını söyledi.

    2.16 cm boyundaki ve 130 kilo ağırlığındaki Bynum, dördüncü maçta Lakers 32 sayı farkla gerideyken, penetre eden 1.80 cm boyundaki Barea'ya sağ dirseğiyle çok sert vurmuş ve Mavericks'in yedek oyun kurucusu bir süre yerden kalkamamıştı.

    Son iki sezonun şampiyonu Lakers, Batı Konferansı yarı final serisinde Dallas Mavericks'ten bir maç bile alamadan elendi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow