hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Potada milli takım kadrosu açıklandı

    Potada milli takım kadrosu açıklandı
    expand

    Avrupa Basketbol Şampiyonası'na katılacak A milli erkek takımının aday kadrosu açıklandı. NBA Draftı'nda üçüncü sırada seçilen Enes Kanter'in de yer kaldığı kadroda Fenerbahçe ve Galatasaray'dan üçer oyuncu var.

    Milli takımın aday kadrosu, Türkiye Basketbol Federasyonu başkanı Turgay Demirel ve milli takım baş antrenörü Orhun Ene'nin katıldığı basın toplantısında duyuruldu.

    Ene ve teknik ekibi, geçen sezon FIBA Dünya Şampiyonası'nda ikinci olan takımın iskeletini bozmazken, Preldzic, Enes, Furkan, Doğuş, İzzet ve Sertaç gibi genç ve yeni isimlere de aday kadroda yer verdi.

    Fenerbahçe Ülker'e geldiği günden itibaren başarılı performansıyla katkı sağlayan ve Basketbol Federasyonu'nun girişimleriyle Türk milli takımında oynama hakkı elde eden Emir Preldzic, ilk kez milli takım kadrosunda yer aldı.

    A milli basketbol takımının 31 Ağustos-18 Eylül 2011 tarihlerinde Litvanya'da gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası için açıklanan aday kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

    Barış Ermiş, İzzet Türkyılmaz (Banvit), Cenk Akyol, Kerem Gönlüm, Kerem Tunçeri, Sinan Güler (Anadolu Efes), Emir Preldziç, Oğuz Savaş, Ömer Onan (Fenerbahçe Ülker), Sertaç Şanlı, Ender Arslan, Furkan Aldemir (Galatasaray), Ömer Aşık (Chicago Bulls), Semih Erden (Cleveland Cavaliers), Ersan İlyasova (Milwaukee Bucks), Hidayet Türkoğlu (Orlando Magic), Doğuş Balbay (University of Texas), Enes Kanter (Utah Jazz).
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow