hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    WNBA All Star'da kazanan Doğu Karması

    WNBA All Starda kazanan Doğu Karması
    expand

    Amerikan Kadın Basketbol Ligi'nde (WNBA) All Star maçında Doğu Karması, Batı Karmasını 118-113 mağlup etti. Maçta gelecek sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde (TKBL) forma giyecek 7 basketbolcu oynadı.

    San Antonio'da oynanan karşılaşmada Galatasaray Medical Park'tan 4 oyuncu, Tina Charles, Epiphanny Prince ve Sylvia Fowles (Doğu) ve Diana Taurasi (Batı) yer aldı.

    Maçta Fenerbahçe'den Angel McCoughtry (Doğu) ve Penny Taylor (Batı) ile Beşiktaş'ın yeni transferi Courtney Vandersloot de (Doğu) forma giydi.

    Doğu ve Batı karmalarındaki toplam 22 basketbolcudan 7'sinin gelecek sezon TKBL'de oynayacağı All Star maçında Batı ilk çeyreği 36-33, devreyi de 66-65 önde kapattı.

    Maçta 3. çeyrek 92-92 sonuçlandı ve son çeyrekte daha iyi oynayan Doğu Karması sahadan 118-113 galip ayrıldı.

    Karşılaşmada Doğu Karması'nda şu an Connecticut Sun'da forma giyen Tina Charles ve Atlanta Dream'de oynayan Angel McCoughtry, Batı Karması'nda şu an Phoenix Mercury'de oynayan Diana Taurasi ilk beşte başladı. Diğer oyuncular da yedek olarak sonradan oyuna dahil oldu.

    Maçta Tina Charles 15 sayı 4 ribaunt, Epiphanny Prince 8 sayı, Sylvia Fowles 6 sayı, 6 ribaunt, Diana Taurasi 13 sayı, 7 asistle oynadı.

    Karşılaşmada Angel McCoughtry 8 sayı, 10 ribaunt, Penny Taylor 11 sayı, 5 ribaunt ve Courtney Vandersloot 8 sayı 3 ribaunt kaydetti.

    Karşılaşmanın en skorer oyuncusu, 21 sayı 12 ribaunt ile "double-double" yapan Batı Karmasından Swin Cash oldu. Cash, bu performansıyla 2009'dan sonra 2. kez En Değerli Oyuncu (MVP) seçildi.

    WNBA All Star karşılaşmalarında Doğu, rakibini 2007'den beri ilk kez yendi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow