hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ender Arslan'a göre "Mutlu son"

    Ender Arslana göre Mutlu son
    expand

    Milli basketbolcu Ender Arslan, Litvanya'da düzenlenecek 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mutlu sona ulaşacak güce sahip olduklarını söyledi.

    Ender, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na direkt gitmeyi hedeflediklerini bildirdi.

    Güçlü bir kadroya sahip olduklarını ve çalışmalarının iyi gittiğini dile getiren Ender, şöyle devam etti:

    "Biz bu şampiyonaya çok önem veriyoruz. Geçen yıl Dünya Şampiyonası'nda elde ettiğimiz ikincilik seviyesini korumak ve 2012 Olimpiyat Oyunları'na direkt katılmak istiyoruz. Bu yüzden geçen sene finalde yapamadığımızı bu sene yapmayı hedefliyoruz. Şampiyonluğa ulaşacak güce sahibiz.  Bunun için hazırlıklara hızlı başladık. Bormio'da son derece ağır antrenmanlar yaptık. Antrenmanlarımıza burada da aynı tempoda devam ediyoruz. Kerem Gönlüm'ün
    sakatlığı dışında her şey yolunda gidiyor."

    Ender Arslan, (A) Milli Takım kadrosuna yeni dahil olan oyuncuların güçlerine güç katacağını ifade ederek, "Takımın zaten bir çekirdek kadrosu var. Yeni gelen arkadaşlarımız da hemen adapte oldular.  Birkaç genç arkadaşımız ile Emir aramıza katıldı. Burada aile ortamı var, herkes  birbirine yardım ediyor.
    Yeni gelenler de sanki daha öncede buradaymış gibiler. Özellikle Emir ve Enes'in önemli katkıları olacaktır. Takımın önemli parçaları  olacaklardır" diye
    konuştu.

    "Galatasaray'da önemli işler yapacağız"

    Ender Arslan, Galatasaray'a transfer olduğu için çok  mutlu olduğunu, sarı-kırmızılı forma altında önemli işlere imza  atacaklarına inandığını söyledi.

    Galatasaray'ın yeni yapılanma çerçevesinde önemli bir kadro kurduğuna dikkati çeken milli oyuncu, şunları kaydetti:

    "Galatasaray camiasına adım attığım için gerçekten çok mutluyum. Milli takımdayım, ama hep aklımın bir köşesinde Galatasaray var. Çok önemli bir sezon bizi bekliyor. Ben çok başarılı olacağımızı düşünüyorum. Çok iyi bir antrenörümüz, önemli bir yapılanma ve iyi transferler var. Ayrıca çok büyük bir taraftar gücü var. İlk defa bu kadar büyük bir taraftarın önünde oynayacağım. Ben önemli başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Geçen sezon takım, play-off'ta final oynamıştı, inşallah bu sezon daha yukarılara taşırız."

    "Kobe gelirse muhteşem olur"

    Ender, Beşiktaş'ın transfer etmek için görüşmelerde bulunduğu NBA'in yıldız oyuncusu Kobe Bryant'ın Türkiye'de oynamasını çok istediğini ifade etti.

    NBA'deki yıldız oyuncularla mücadele etmenin kendileri için güzel olacağını anlatan Ender, "NBA oyuncularının ligimize transfer olmasını çok istiyorum. Çünkü böyle oyuncularla aynı ortamda, aynı sahada mücadele vermek çok güzel olacak. Türkiye Ligi için, Türkiye'nin tanıtımı  için çok önemli transferler. Kobe Bryant'ın gelmesi hepimiz için muhteşem olur" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow