hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ersan İlyasova Anadolu Efes'te

    Ersan İlyasova Anadolu Efeste
    expand

    Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Anadolu Efes, NBA'de Milwaukee Bucks'ta oynayan Ersan İlyasova ile anlaştı. Anadolu Efes ayrıca Portland Trail Blazers'in oyun kurucusu Patrick Mills'i de lokavt süresi boyunca transfer etti.

    FIBA'nın lokavt süresince NBA oyuncularının Avrupa ligleri ve kupalarında oynamasına izin verdiğini açıklamasından önce NBA'den geçici oyuncu transferine sıcak bakmayan Anadolu Efes, onayın ardından transferde atağa geçti.

    Adı Barcelona'yla anılan Ersan İlyasova'yı transfer eden Anadolu Efes böylece Barcelona'ya kaptırdığı Huertas'ın misillemesini de yapmış oldu.

    Kulüp ayrıca Avrupa Şampiyonası hazırlık kampı sırasında antrenmanda çarpışma sonucu sakatlanan ve ön çapraz bağı kopan Kerem Gönlüm'ün yokluğu için de çözüm bulmuş oldu.

    Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, NBA'deki lokavt süresi boyunca Ersan'ın Anadolu Efes forması giyeceğini belirterek, "Ersan ile NBA'de lokavt bittiği an gitmesi koşuluyla 1 yıllık anlaşma yaptık. Sözleşmesi olduğu için lokavt bittiği an takımına dönecek. Ancak lokavt devam ederse, Ersan sezon sonuna kadar bizimle olacak" dedi.

    Anadolu Efes'in kadrosuna kattığı diğer oyuncu Patrick Mills ise Avustralya milli takımının yanı sıra NBA'de de Portland Trail Blazer forması için ter döküyor.

    Ersan hakkında

    24 yaşındaki oyuncu 2.08 boyunda ve dört numara pozisyonunda oynuyor.

    Ersan İlyasova, 2004-05 sezonunda Ülker’de oynadıktan sonra 2005 yılında NBA takımlarından Milwaukee Bucks tarafından draft edildi. 2005-06 sezonunu NBA Development League’de Tulsa 66’ers takımında geçiren Ersan, daha sonra Milwaukee Bucks’ta forma giydi. 2007-2009 yılları arasında İspanya’nın Barcelona takımında görev yapan İlyasova daha sonra tekrar NBA’deki eski takımı Milwaukee Bucks’a döndü.

    A Milli Takım’ın da önemli oyuncularından biri olan İlyasova geçtiğimiz sezon NBA’de Bucks forması ile 60 karşılaşmada forma giyerken; maç başına 9.5 sayı, 6.1 ribaunt ve 0.9 asist ortalamaları ile mücadele etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow