hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    NBA'de kriz çok derin

    NBAde kriz çok derin
    expand

    NBA'deki lokavt krizi derinleşiyor. Oyuncular Birliği'nden yapılan açıklamada görüşmelerin zaman kaybı olduğu ve gelecek sezonun oynanmasının zor olduğu belirtildi.

    Oyuncular Birliği Yönetici müdürü Billy Hunter, katı tutumlu kulüp sahipleri yüzünden komisyoner ile yapılan görüşemelerin zarar görmesi ve zaman kaybı olması nedeni ile NBA'de gelecek sezonun büyük ihtimal ile iptal edileceğini söyledi.

    Hunter bir grup avukata yaptığı açıklamada, "David Stern'in seçmenleri arasındaki koşullar değişti. Son 7, 8 yıldır kendi ayrıcalıkları için prim ödeyen yeni bir grup kulüp sahipleri var. Onların yaptıkları ayaklarını ateşe tutmak gibi bir şey" ifadelerini kullandı.

    Amerikan Hukuk Birliği toplantısında konuşuan Hunter, "Eğer Stern lig konusunda bahse giriyorsa, gelecek sezon NBA olmayacağı konusunda bahse girer. Her yıl aramızda 800 milyon dolar fark oluyor. Bir şeyler olmalı ve iki tarafta birbirini kurtarmak için bir şeyler yapabilir" dedi.

    Öte yandan kulüp sahiplerinin oyuncuların işbirlikçi bir şekilde hareket etmemelerinden dolayı lokavt olayını çözmek için mahkemeye gidecekleri söylendi.

    Kim ne istiyor?

    Kulüp sahipleri ligdeki gelir yapısında önemli değişiklikler isterken, geçen sezon 300 milyon dolarlık kayıp olduğu ve milyonlarda dolarında önceki anlaşmaya göre her yıl kaybedileceğini söyledi.

    Oyuncular ise kaybın farkında olduklarını fakat ligin kendilerini gelir yüzdesini ve maksimum kontrat uzatma uzunluklarını azaltma konusunda zorlamasına ise direniyorlar.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow