hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şiyar NBA'dan e-posta bekliyor

    Şiyar NBAdan e-posta bekliyor
    expand

    Diyarbakır Bağlar Belediyesi Basketbol Kulübü sporcusu Şiyar Tamriş, davet üzerine gittiği ABD'de yapılan NBA (Amerikan Ulusal Basketbol Ligi) yaz kampından döndü. Genç oyuncu NBA'in açıklayacağı sonuçları bekliyor.

    Bağlar Belediyesi Basketbol Kulübü'nün NBA'nın yaz kampına katılma şansı bulan 2. sporcusu olan 22 yaşındaki Tamriş, bir haftalık kamp sürecini tamamladı.

    Kampın ilk gününde ilk grup takımına seçilen Şiyar kampın ikinci gününde ayağının dönmesine rağmen seçmelere devam etti. 300'ün üzerinde gencin katıldığı, sabahları bireysel antrenmanlar ve testler, öğleden sonra ve akşam da seminer ve maçların yapıldığı kampta Türkiye'yi temsil etme imkanı bulan Tamriş, basketbol konusundaki hünerlerini sergiledi.

    Yaz kampının sona ermesinin ardından İstanbul'da kalan ve Efes Pilsen'in 2. lig takımlarının antrenmanlarına çıkan Şiyar, NBA seçmelerinin sonucunu heyecanla bekliyor.

    Bağlar Belediyesi Basketbol Kulübü Antrenörü Gökhan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüp olarak 7 yıldan bu yana 7 sporcuyu Beşiktaş, Efes Pilsen, Banvit, Pınar Karşıyaka gibi Türkiye'nin büyük takımlarına verdiklerini, geçen yıl Şerazim Cucuboğa, bu yıl ise Şiyar Tamriş'in NBA seçmelerine çağrıldığını söyledi.

    Tamriş ile 1 hafta süren ve başarılı geçen seçmelerin ardından Türkiye'ye döndüklerini ifade eden Yıldırım, bu yıl Tamriş'in ABD'de yapılan NBA seçmelerine çağrılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şöyle konuştu:

    "12 yıl önce okul takımındaydı. Bize yönlendirdiler. O zaman Şiyar'ı keşfetmiştik. O zaman da böyle çok yetenekli ve hızlı çocuktu. Şiyar'ın görüntülerini NBA'ye gönderdim. NBA otoriteleri izledi ve davet ettiler. Bunun üzerine 25 Temmuz'da ABD'ye gittik. İspanya, İtalya ve Japonya gibi birçok ülkeden toplam 300 sporcu vardı. Türkiye'den ise sadece Şiyar çağrıldı. Sabahları bireysel antrenman ve testler, öğleden sonra ve akşam da seminer ve maçlar yapıldı. Çok yoğun bir programdı. 4 güne 10 maç sığdırdılar. Kamp başladığında Şiyar çok heyecanlıydı fakat kendisine çok güveniyordu. İlk aşamayı başarıyla geçti ve takılmalara ayrılan kampta ilk grup takımına girmeyi başardı. İkinci gün ise antrenmanda ayağı döndü. Ayağının şişmesine rağmen kampa devam etti.

    Şiyar kampta güzel işler çıkardı. Örneğin bir maçta 17 sayı attı. Takımın en skorer oyuncusu oldu. Bizim beklentimiz NCAA ligine davet edilmesidir. Çünkü bir sporcunun NBA'de oynaması için ya birinci lig oyuncusu olması ya da NCAA'ın üniversite liginden geçmesi lazım. NBA sonucu bize mail ile bildirecek. Sonucu heyecanla bekliyoruz. Şiyar Amerika dönüşümüzde İstanbul'da kaldı. Şu anda Anadolu Efes'in 2. lig takımının antrenmanlarına çıkıyor. Beğenilmesi halinde orada da kalabilir. "
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow