hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdenay 12 Dev Adam'ın hedefini açıkladı

    Erdenay 12 Dev Adamın hedefini açıkladı
    expand

    2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren A Milli Takım'ın menajeri Harun Erdenay, "Hedefimiz hep üst sıralar, Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda da amacımız bu olacak" dedi.

    Harun Erdenay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası öncesinde özellikle İtalya kampının çok verimli geçtiğini, 15 gün
    boyunca yaptıkları antrenmanlarla takımın belli bir seviyeye ulaştığını söyledi.

    Takımda Semih ve Ömer Aşık'ın daha önceden sakatlıklarının bulunduğunu, bu oyunculara Sinan ve Kerem Gönlüm'ün de eklendiğini kaydeden Erdenay, Sinan ve Ömer Aşık'ın iyileşme sürecinde olduğunu ifade etti.

    Erdenay, Semih'in de bir hafta içinde takımla birlikte çalışmalara başlayacağını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Avrupa Şampiyonası öncesinde İzmir'de oynayacağımız Spor Toto World Cup'ta güçlü takımlarla oynamayı tercih ettik. Almanya, Sırbistan ve Ukrayna Avrupa'nın güçlü ekipleri. Şu anda hala yükleme aşamasındayız. Ancak 4 yıldır 12 Dev Adam'dan uzak olan İzmir seyircisinin desteğiyle güzel bir turnuva geçeceğine inanıyorum. Buradan herkesi maça davet ediyoruz. Perşembe günü başlayacak turnuvada özellikle Almanya ve Sırbistan maçları bizim için çok zor olacak. Ancak sonuca çok bakmıyoruz. Önemli olan bu turnuvaların bizi hazırlaması. Oyuncularımızın da eksik yönlerini görüp, onları da tamamlama fırsatı vermesi. Esas hedefimiz Litvanya'daki Avrupa Şampiyonası."

    Avrupa şampiyonası

    Erdenay, Litvanya'daki Avrupa Şampiyonası'nda öncelikli hedeflerinin olimpiyat vizesini elde etmek olduğunu belirterek, "Olimpiyat vizesini elemelere gitmeden elde etmek istiyoruz. Şampiyonaya dünya ikincisi olarak gidiyoruz. Güçlü bir takımız. Geçen seneki kadroya Furkan, Enes, Emir gibi isimlerin eklenmesi, bize güç kattı. Artık hedefimiz hep üst sıralar, Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda da amacımız bu olacak" dedi.

    NBA'deki lokavt

    Türk Milli Takımı'nın Dünya Şampiyonası'nda ABD ile final oynamasının ardından bütün dünyanın Türk basketboluna kilitlendiğini kaydeden Erdenay, ABD'deki bazı gazetecilerin Beko Basketbol Ligi'ni NBA'den sonraki en iyi lig olarak gördüklerini söyledi.

    Erdenay, Yunanistan ve İtalyan'ın mali krizde olmasından dolayı buradaki takımların fazla yatırım yapmadığını belirterek, şunları kaydetti:

    "Bu durum bütün oyuncuları Türkiye pazarına çekiyor. Beko Basketbol Ligi ufak bir NBA olma yolunda gidiyor. Mesela Ersan Anadolu Efes'le imzaladı. Benim tahminim Hidayet, Semih, Enes, Ömer, Mehmet Okur önümüzdeki günlerde Türk takımları ile sözleşme imzalayacaklardır. Oyuncu olarak düşündüğünüz zaman belirsiz bir lokavt var. Bir oyuncunun basketbol oynaması gerekiyor, NBA'de olmazsa Türkiye'de olur, Euroleague'de olur. Oyuncu mutlaka basketbol oynamak isteyecektir."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow