hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Kobe Bryant Türkiye'de başarılı olamaz"

    Kobe Bryant Türkiyede başarılı olamaz
    expand

    Beko Basketbol Ligi'nde mücadele eden Antalya Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı Koçu Serdar Apaydın, Kobe Bryant gibi süper transferlerin, ABD'deki başarılarını Türkiye'de sürdüremeyeceğini öne sürdü.

    Antalya Büyükşehir Belediyespor Başkanı Recep Tokgöz, yönetim kurulu üyeleri ve Antalya Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı Koçu Serdar Apaydın, basın mensupları ile bir araya gelerek basketbol takımının bu yılki durumu hakkında bilgi verdi. Recep Tokgöz, imkanlar ölçüsünde en iyi takımı kurduklarını belirtti.

    Koç Serdar Apaydın ise çok genç bir takım oluşturduklarını, takımın kaynaşması için 10 Ağustos'ta Isparta'da 10 gün süreyle kampa gireceklerini, 12 kişilik asıl kadro ile 4 genç oyuncuyu da kampa alacaklarını, bu kampta eksikliklerini göreceklerini ifade etti.

    Beko Basketbol Lig'inin bu yıl çok zor geçeceğini vurgulayan Apaydın, özelikle Beşiktaş, Anadolu Efes, Galatasaray ve Fenerbahçe gibi takımların çok iyi transferler yaptıklarını, diğer Anadolu takımlarının da lige iyi hazırlandıklarını söyledi.

    Geçen yıl NBA'dan transfer edilen Allen Iverson ile başlayan süper yıldızların transferi hakkında da değerlendirmede bulunan Serdar Apaydın, şunları kaydetti:

    "Kobe Bryant gibi süper transferler, ABD'deki başarılarını Türkiye'de sürdüremezler. Bu yıldızlara verilen yüksek ücretler takımlardaki dengeyi bozabilir. Bu takımların koçlarının işi çok zor. Ayrıca ABD ile Avrupa basketbolu arasında fark vardır. Avrupa'da basketbol oynamak kolay değildir. Kurallar farklı. Bu nedenle bu kişilerin iş hiç de kolay olmayacak. Ancak bu tür transferler ligi renklendirir, gençlerin basketbola olan ilgisini artırır, takımlar arasındaki güç dengesini bozar, salonları doldurur, dolayısıyla basketbol maçlarını izleyenlerin sayısı artar."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow