hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nowitzki'siz Almanya iddialı

    Nowitzkisiz Almanya iddialı
    expand

    Basketbolda, Türkiye, Sırbistan ve Ukrayna ile birlikte Spor Toto World Cup 10'da mücadele edecek Almanya'nın başantrenörü Dirk Bauermann, "Umarım bu hafta doğru yolda bir adım atar ve daha iyi hale geliriz" dedi.

    İzmir'deki turnuva için ilk çalışmasını bu akşam Halkapınar Spor Salonu'nda yapan Almanya'nın başantrenörü Bauermann, yaptığı açıklamada, 4 kaliteli takımın katılacağı Spor Toto World Cup 10'un harika bir turnuva olacağını, rakipleri Türkiye ve Sırbistan'in İspanya ve Litvanya ile birlikte Avrupa'nın zirvesinde yer alan ekipler olduğunu söyledi.

    Daha önce Halkapınar Spor Salonu'na gelmediğini, salonun güzel bir tesis olduğunu bildiren Bauermann, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Güzel bir tesis olduğunu söyleyebilirim. Burada olduğumuz için mutluyuz. Hala Nowitzki ve Kaman'dan yoksun olduğumuz ortada. İki hafta boyunca İspanya'da yoğun bir şekilde çalıştık. Daha sonra Finlandiya ile iki maç yaptık. Pek iyi oynayamadık ama oyuncularımız çok yorgundu. Umuyorum ki bu hafta doğru yolda bir adım atar ve daha iyi hale geliriz.

    Bauermann, 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın tarihteki en zorlu şampiyona olacağını belirterek, şunları kaydetti:

    "Şampiyonaya 26 NBA oyuncusu gelecek, neredeyse herkes bu şampiyonada oynayacak. Bana göre Ibaka'yı kadrosuna katarak daha da güçlenen İspanya şampiyonanın favorisi. Ama Türkiye ve ev sahibi Litvanya da çok güçlü. Diğer bazı takımların da şansı olabilir. Bize gelince, bekleyip görmemiz gerekiyor. Daha önce hiç Nowitzki ve Kaman ile yan yana oynamamış genç oyunculardan kurulu bir takımımız var. Litvanya'dan önce onlarla birlikte hazırlanmak için iki haftamız olacak. Takım kimyasını geliştirmeyi ve bir arada oynamayı ne kadar çabuk başarabileceğimiz görmek ilginç olacak."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow