hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sırbistan, Ukrayna'ya fark attı

    Sırbistan, Ukraynaya fark attı
    expand

    Halkapınar Spor Salonu’nda düzenlenen Spor Toto World Cup 10’un ikinci günün ilk maçında Sırbistan, Ukrayna’yı 83-57’lik skorla mağlup etti.

    Spor Toto World Cup 10’da ikinci günün ilk maçında Sırbistan ile Ukrayna karşı karşıya geldiler. Rakibini 83-57 gibi rahat bir skorla yenen ayrılan Sırplar, turnuvadaki ilk galibiyetlerini de almış oldu.

    Halkapınar Spor Salonu’ndaki mücadeleyi İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, İzmir İl Spor Müdürü Sabri Sadıklar, TBF Asbaşkanı ve MHK Başkanı Metin Şahin, TBF yöneticileri Atakan Karakaplan, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, TBF Disiplin Kurulu Başkanı Av. Akın Süel ve MHK Üyesi Firüz Koçaş da izledi.

    Karşılaşmanın ilk basketini Aleksandar Rasic ile kaydeden Sırbistan'a Sieva Kravcav'ın art arda isabetleriyle yanıt veren Ukrayna, 3. dakikayı 2-4 öne geçti. Fakat Rasic'in elinden bir de üçlük bulan Sırplar, Dragan Milosavljevic - Nenad Krstic ikilisini sayılarıyla skoru 9-6'ya getirdi. Sırbistan, bu bölümde oyuna ağırlığını koyan Krstic'e Milan Macvan'ın da destek vermesiyle üstünlüğünü korudu. Ukrayna'da ise Steven Burtt, Oleksiy Pecherov ve Maksym Pustozvonov farkın açılmasını önledi ve son 3 dakikaya 15-14'lük skorla girildi. Burtt takımını öne geçirdikten sonra Krstic durumu eşitledi. Danilo Kozlov ve Milos Teodosic'in karşılıklı üçlükleriyle süren dengeyi Teodosic'in şık asistini sayıya çeviren Krstic bozdu. Ama bitime 4 saniye kala pota altında bir isabet bulan Kyrylo Fesenko ilk periyodun 21-21 bitmesini sağladı.

    İkinci çeyrek Aleksandr Koichenko'nun üçlüğüyle açılırken, Boban Marjanovic üst üste 4 sayıyla Sırbistan'ı öne geçirdi. Milan Macvan ve Dusko Savanovic'in basketleriyle durumu 29-26 yapan Sırplar, yine Savanovic'in üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetle farkı 4'e çıkardı. Rakibini hemen Denys Lukashov ile cevaplayan Ukrayna, Savanovic'in savunmasında aksamaya devam etti ve durum 38-31 oldu. Yine de Ukrayna son 2 dakika içinde ürettiği 6 sayıyla devre sonunda farkı eritmeyi başardı: 38-37.

    Üçüncü çeyreğe Nenad Krstic ile içeriden Aleksandar Rasic’le de dışarıdan sayılar bularak başlayan Sırbistan, 23. dakikaya 43-37 önde girdi. Siava Kravcav’ın pota altı basketi ile bu periyottaki ilk sayılarını kaydeden Ukrayna Steven Burtt’un serbest atış çizgisinden kaydettiği isabetlerle farkı 2 sayıya kadar indirse de kaptığı topların ardından hızlı hücumlarla skor üreten Sırbistan, 27. dakikada durumu 51-45’e getirdi ve rakibini mola almaya zorladı. Mola dönüşünde de hücumdaki başarılı performansını sürdüren Sırplar, Nenad Krstic - Dusko Savanovic ikilisinin sayıları ile farkı çift haneli sayılara çıkararak, final periyoduna 60-48’lik üstünlükle girdi.

    Kyrylo Fesenko’nun isabeti ile başlayan son çeyreğin bu bölümünde savunma sertliğini iyice arttıran Sırbistan, rakibine kolay sayı tanımadı. Stefan Markovic, Uros Tripkovic ve Dusko Savanovic ile 14-1’lik bir seri yakalayan Sırplar, karşılaşmanın bitimine 5 dakika kala skoru 74-49’a taşıdı. Oleg Saltovets’in serbest atış çizgisinden kaydettiği isabetlerle hücumdaki suskunluğunu bozan Ukrayna, rakibinin son bölümdeki etkili hücum performansına engel olmakta zorlandı. Milos Teodosic ve Namenja Bjelica’nın içeri kat ederek bulduğu basketlerle farkı iyice açan Sırbistan, mücadeleden de 83-57 gibi farklı bir skorla galip ayrılmasını bildi.

    SALON: Halkapınar Spor Salonu

    HAKEMLER: Emin Moğulkoç, Turgut Işık, Robert Lottermoser

    SIRBİSTAN (83): Milos Teodosic 5 (4 ribaund – 6 asist), Aleksandar Rasic 13 (5 asist), Ivan Paunic 2 (5 asist), Namenja Bjelica 2 (4 ribaund), Stefan Markovic 5 (4 ribaund- 4 asist), Uros Tripkovic 2 (2 ribaund – 1 asist), Nenad Krstic 15 (5 ribaund), Milan Macvan 9 (3 ribaund- 1 asist), Dusko Savanovic 22 (4 ribaund – 3 asist), Boban Marjanovic 6 (3 ribaund -1 asist), Dragan Milosavljevic 2 (3 ribaund- 1 asist)

    UKRAYNA (57): Denys Lukashov 3, Steven Burtt 12 (3 ribaund), Aleksandr Lypoviy 5 (4 ribaund – 1 asist), Aleksandr Koichenko 4, Oleg Saltovets 2 (3 ribaund), Danilo Kozlov 3, Sieva Kravcav 8 (3 ribaund), Kyrylo Fesenko 7 (5 ribaund), Dmytro Zabirchenko 3 (1 ribaund- 2 asist), Maksym Pustozvonov 4 (3 ribaund- 1 asist), Oleksiy Pecherov 6 (6 ribaund)

    1.PERİYOT: 21-21
    2.PERİYOT: 17-16
    3.PERİYOT: 22-11
    4.PERİYOT: 23-9
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow