hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Biraz geç forma giriyoruz"

    Biraz geç forma giriyoruz
    expand

    2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası öncesi İzmir'de oynadığı turnuvada istediği sonuçları alamayan A Milli Basketbol Takımı'nın deneyimli oyuncusu Ömer Onan, şampiyona öncesi kimsenin endişelenmemesi gerektiğini söyledi.


    Ömer Onan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl da özel turnuvalarda istedikleri sonuçları alamadıklarına dikkati çekerek, "Biraz geç forma giriyoruz, ama herkesin içi rahat olsun. Avrupa Şampiyonasına bomba gibi başlayacağız. Bizi tek üzebilecek şey, bu süreçte yaşayacağımız sakatlıklar" diye konuştu.

    Bu takımın çok şeyler başardığını vurgulayan Ömer, "İzmir'deki turnuvadan sonra kimsenin 'Acaba ne oluyor, kötü mü gidecek?' diye düşünmesini istemiyorum. Bu takım çok şeyler başardı, Avrupa Şampiyonası'nda yine zirveye kadar mücadele edecektir" ifadelerini kullandı.

    "Gençler çok çalışmaları gerektiğini gördüler"

    İzmir'deki turnuvada özellikle pivot mevkisinde ilk defa milli takım formasını giyen genç oyuncular olduğuna belirten Ömer Onan, "Onlar da bu işin çok zor olduğunu, çok çalışmaları gerektiğini gördüler" dedi.

    Ömer Aşık ve Semih'in İzmir'de oynamadığını, Ersan'ın ise daha yeni çalışmalara başladığını vurgulayan Ömer Onan, şöyle devam etti:

    "Bu 3 oyuncunun formunun en yükseğe çıkması lazım. O zaman bir problem olacağını sanmıyorum. Tabi biz kısalar da hepimiz belli bölümlerde oynamaya çalışıyoruz. İyi oynuyoruz, kötü oynuyoruz, ama bunlar normal. Çünkü daha tam formda değiliz.

    Her takım iyi oyunculardan kurulu. Şampiyonada bir şey yapmak istiyorsak yükün sadece bir kişinin üstünde olmaması lazım. Her gün birinin çıkıp bir şeyler yapması lazım. Bu takıma çok inanıyorum. 2-3 senedir bu takımda müthiş bir dayanışma, saha içinde birliktelik var. İyi savunma yapan bir takım. Bunu şu anda göstermiyor olabiliriz. Sakat oyuncularımızın da artık aramıza katılacağını düşünüyorum. Ömer Aşık, Semih, Ersan belki Almanya turnuvasında da en iyi oyunlarını oynayamayacak, ama bizimle birlikte olmaları bile bize moral olarak önemli."

    "Final oynamak istiyoruz"

    2011 Avrupa Şampiyonası'nda olimpiyat vizesi alacaklarına inandığını kaydeden Ömer, "En büyük hedefimiz Avrupa Şampiyonası'nda final oynamak. Final oynayan iki takım da direkt olimpiyata gidiyor. Bunu başarmak istiyoruz. Bunu yapabilecek her takım kadar gücümüz var" diye konuştu.

    Ömer Onan, şampiyona sırasındaki performanslarının çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Herkes hazır olduğu zaman önümüzü daha net görebiliriz. Ancak kimseden çekinmiyoruz, o özgüvenimiz var" dedi.

    Türkiye'de yapılan 2001 Avrupa Şampiyonası ve 2010 Dünya Şampiyonası'nda kürsüye çıkan A Milli Takım'ın yurt dışında yapılan organizasyonlarda madalya alamamasıyla ilgili olarak ise Ömer, "Başka ülkelerde başarılı olamıyoruz diye bir şey yok. Polonya'da yapılan 2009 Avrupa Şampiyonası'nda hem İspanya'yı, hem Sırbistan'ı yenmiştik. İlk 4'e girme konusundan Yunanistan'a uzatmada kaybettik. Litvanya'da final oynayamasak bile, ilk 6'nın içinde olup, olimpiyata gitme vizesini mutlaka alacağız" şeklinde konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow