hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demirel: "Olimpiyat'a gitme hakkı kâfi"

    Demirel: Olimpiyata gitme hakkı kâfi
    expand

    Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, A Milli Takım'ın, Litvanya'da 31 Ağustos-18 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek 2011 Avrupa Şampiyonası'nda final oynayarak, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na gitme hakkı elde etmesinin kendilerini fazlasıyla tatmin edeceğini söyledi.

    AA muhabirinin sorularını cevaplandıran Turgay Demirel, "12 Dev Adam"ın, son Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finalde elendiğini, İstanbul'da geçen yıl düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda ise gümüş madalya kazandığını hatırlatarak, bu başarıları sürdürmek istediklerini belirtti.

    Başkan Demirel, Ay-yıldızlı takımın şampiyona hazırlıklarına çok ciddi ve konsantre bir şekilde devam ettiğini anlatarak, "Ancak ufak bir takım sıkıntılar yaşandı. Kerem Gönlüm'ün sakatlığı, Sinan'ın ameliyatı gibi sorunlar ortaya çıktı. Semih ve Ömer Aşık da ABD'den sakat olarak geldi. Bu sıkıntılar, takımızı ilk hazırlık turnuvasında istediğimiz seviyede görmemize engel oldu. Ama Almanya'daki turnuva ve İstanbul'da yapacağımız iki hazırlık maçıyla takımımızın hazır olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

    A Milli Takım'ın, şampiyonada güçlü bir grupta mücadele edeceğini, ancak gruptan 1. ya da 2. olarak bir üst tura çıkmayı hedeflediklerini dile getiren Demirel, şunları kaydetti:

    "Bu şekilde çapraz gruptan gelen Sırbistan, Almanya, Fransa ve İtalya dörtlüsünden üçüyle eşleşerek avantajlı bir pozisyon elde etmeyi istiyoruz. Buradan da ilk 4'e girip, sonra çeyrek finaldeki rakibimizi beklemeyi arzuluyoruz. Çok zorlu bir şamp yona, gerçekten çok kuvvetli ekipler var. Şampiyon olabilecek kapasitede 12 tane takım var. Dolayısıyla biz de bunlardan bir tanesiyiz ve iddialıyız. İnşallah her şey gönlümüzce geçer ve bütün halkımızı, vatandaşlarımızı sevindiririz. Ülkemize çifte bayram yaşatırız."

    Turgay Demirel, Türk basketbolunun son 10 yıl içerisinde üst seviyelere yükseldiğini belirterek, "Şu anda dünya klasmanında 6. sıraya geldik. Ben federasyon başkanı olduğumda belki ilk 100'de bile değildik" dedi.

    Turgay Demirel, Beko Basketbol Ligi'nin güçlü ekipleri tarafından transfer edilen ve transfer edilmeye çalışılan NBA oyuncularının, Türk basketboluna önemli katkılar sağlayacağını da dile getirdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow