hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    12 Dev Adam daha iyi olacak

    12 Dev Adam daha iyi olacak
    expand

    Adidas İstanbul Cup 2011’de Yeni Zelanda’yı 70-64’lük skorla geçerek finalde Karadağ’ın rakibi olan A Milli Takımımızda başantrenör Orhun Ene, 12 Dev Adam’ın 2011 FIBA Avrupa Şampiyonası öncesinde kalan iki maçla birlikte daha iyi olacağını söyledi.

    A Milli Takım Başantrenörü Orhun Ene, 12 Dev Adam’ın adidas İstanbul Cup 2011’de Yeni Zelanda’yı 70-64 mağlup ettiği maçı yorumladı.

    Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında mücadeleyi değerlendiren Ene, ritimsiz oynadıkları için kolay sayı bulamadıklarını anlatırken, “Düşünüyoruz, arzu ediyoruz, şu ana kadar belki savunmada bir direncimiz de var ama bu sertliğine rağmen kolay sayı bulamıyoruz. Bugün iki devrede de 32 sayı yedik ama bizim kapasitemizde bir takımın 70 sayının üzerinde atması lazımdı. Kolay atışları kaçırıyoruz, yine 10 tane faul kaçırdık. Şu anda yüzdelerimiz istediğimiz düzeyde değil ama önümüzdeki iki maçla beraber biraz daha ritim bulacağımızı düşünüyorum. Yeni Zelanda’ya tabii ki saygı duyuyoruz ama Avrupa Şampiyonası’ndaki rakiplerimizle karşılaştırdığımız zaman farklı bir hazırlık yapıyorlar. Bizim karşılaşacağımız rakipler çok daha sert ve dirençli olacak. O anlamda bu maç belki savunma olarak tatmin etti ama daha iyi basketbol oynamak istiyorduk. Maçı kazanmamız bir artıdır fakat istediğimiz yüzdelerde ve tempoda olduğumuzu söyleyemem. Ağır bir hazırlık programı uyguladık. İyileşen sakat oyuncularımızın antrenman ve maç eksikleri var. Birkaç faktörün bir araya gelmesinden kaynaklanan bu sıkıntıların geriye kalan sürede iyiye gideceğine inanıyorum. Yarınki maçın bizim için daha belirleyici olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

    A Millilerimizin ikinci kaptanı Kerem Tunçeri de, “Yine çok basit hatalar yapıyoruz. Özellikle ilk yarı istediğimiz oyunu oynayamadık. Savunmada bir direncimiz var ama çok basit sayılar yiyoruz. Bunu Almanya’daki turnuvada da gördük. Önümüzde iki tane daha maç var. Ondan sonra da Avrupa Şampiyonası’na gideceğiz. Artık çok fazla vaktimiz kalmadı. Hepimizin biraz daha dikkatli olması lazım. Kalan iki maçı da iyi geçirip Litvanya’ya hazır olacağız” ifadelerini kullandı.

    Turnuvanın üçüncülük maçında Ukrayna ile karşılaşacak olan Yeni Zelanda’da ise başantrenör Nenad Vucinic, A Milli Takımımız ile İstanbul’da karşılaşmanın her zaman çok zor olduğunu vurgulayarak, “Maçın sonuna kadar konsantremizi koruduk ama kaybettik. Türkiye galibiyeti hak etti. Türkiye Basketbol Federasyonu’na da teşekkür etmek istiyorum. Her zamanki gibi çok iyi ev sahipliği yapıyorlar” dedi.

    Sırp antrenör bir soru üzerine Ay-Yıldızlılarımızın adım adım daha iyiye gideceğini ve 2011 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda başarılı olacağını düşündüğünü söyledi. Yeni Zelanda Milli Takımı oyuncularından Mika Vukona da üç periyot boyunca iyi mücadele ettiklerini ancak maçın sonunu getiremediklerini dile getirdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow