hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzzet Türkyılmaz'ın büyük sevinci

    İzzet Türkyılmazın büyük sevinci
    expand

    Litvanya'da 31 Ağustos Çarşamba günü başlayacak 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Takım'ın kadrosunda yer alan genç oyuncu İzzet Türkyılmaz, büyük heyecan yaşıyor.

    Şampiyonaya 5 gün kala sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılan Semih Erden'in yerine Avrupa Şampiyonası'nın 12 kişilik kadrosunda yer bulan 21 yaşındaki Banvitli oyuncu İzzet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "En büyük hayalim gerçek oldu" dedi.

    Semih'in sakatlanmasıyla kendisine milli takım şansının doğduğunu kaydeden genç oyuncu, "Basketbola başlamadan önce en büyük hayalim bir gün A Milli Takım oyuncusu olmaktı. '12 Dev Adam'dan biri olduğum için çok mutluyum, gururluyum. Hayalim gerçekleşti" diye konuştu.

    Semih'in sakatlanmasının ardından Başantrenör Orhun Ene'nin kendisini Litvanya kadrosuna dahil ettiğini belirten İzzet, "Orhun ağabey bana güvenip kadroya aldı. Çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

    "İlk şampiyonam çok heyecanlıyım" diyen İzzet Türkyılmaz, "Eğer maçlarda Orhun ağabey şans verirse en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağım" dedi.

    İzzet Türkyılmaz, A Milli Takım'ın Litvanya'da başarılı olacağına inandığını söyledi.

    A Grubu'ndaki rakipleri İspanya ve Litvanya'nın turnuvanın favorilerinden olduğunu vurgulayan genç oyuncu, "Ancak biz de dünya ikincisi olarak gidiyoruz. Kendimize güvenimiz tam. Orada her rakibi yenebilecek güçteyiz. Şampiyonaya iyi başlarsak, iyi bitiririz" diyerek sözlerini tamamladı.

    Toplam 23 kez Ümit Milli Takım forması giyen İzzet, Orhun Ene'nin görev vermesi halinde Avrupa Şampiyonası'nda ilk kez resmi bir maçta A Milli Takım forması giyecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow