hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kalbimiz basketbolla atacak

    Kalbimiz basketbolla atacak
    expand

    2011 FIBA Avrupa Basketbol Şampiyonası başlıyor. Dünya İkincisi A Milli Basketbol Takımı, A Grubu'nda ev sahibi Litvanya, İspanya, Büyük Britanya, Polonya ve Portekiz ile mücadele edecek. EuroBasket 2011, bu yıl ilk kez 24 takımın katılımıyla gerçekleştirilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    31 Ağustos - 18 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek şampiyonaya ev sahibi Litvanya'nın yanı sıra ülkemizde organize edilen 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'nda mücadele den A Milli Basketbol Takımı, Almanya, Fransa, Hırvatistan, İspanya, Rusya, Sırbistan, Slovenya ve Yunanistan direkt olarak katılıyor.

    Belçika, Büyük Britanya, İsrail, Karadağ ve Makedonya da 2010'un Ağustos ayında düzenlenen Eleme Turu'nda gruplarında ilk ikiye girerek Litvanya vizesi aldı.

    Eleme gruplarını üçüncü sırada tamamlayan Bosna Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, İtalya, Letonya, Polonya ve Ukrayna ise FIBA Avrupa'nın 5 Eylül 2010'da aldığı karar uyarınca katılımcı sayısı 16'dan 24'e çıkarıldığı için EuroBasket 2011'a katılma hakkı kazandılar.

    2011 FIBA Avrupa Şampiyonası'na son iki bileti de İlave Takım Belirleme Turu'nda ilk ikiye giren Finlandiya ve Portekiz kaptı. Böylece eleme oynayan 15 takımın 14'ü şampiyonaya katılmış oldu.

    Şampiyona'nın ilk turunda 6'şar takımlı 4 grupta ilk 3 sırayı alacak ekipler İkinci Tur'a yükselecek. A, B, C ve D gruplarından gelen takımlarla oluşturulacak E ve F gruplarında ise amaç ilk 4'e girmek olacak. Ardından Çeyrek Final'de karşılaşacak takımlar çapraz eşleşmelerle belirlenecek. Çeyrek finallerin sonrasında ise klasman,  yarı final ve final mücadeleleri yapılacak.

    12 Dev Adam, A Grubu'nda yer alıyor

    Şampiyonada A Grubu'nda yer alan Ay Yıldızlı takım; Polonya, Büyük Britanya, Portekiz, Litvanya ve İspanya takımları ile karşılaşacak. Millilerimiz ilk maçında bugün Portekiz ile karşılaşırken mücadele TSİ 17:45'te başlayacak.

    12 Dev Adam grubundaki ikinci maçında Büyük Britanya ile de aynı saatte karşı karşıya gelirken, ev sahibi Litvanya ile şampiyonanın üçüncü gününde karşı karşıya gelecek. Grup liderliği için önem taşıyacak olan bu karşılaşma ise TSİ 21:00'da başlayacak.

    Üçüncü günün ardından millilerimiz şampiyonaya bir gün ara verecek ve 4 Eylül Pazar günü TSİ 17:45'te Polonya ile mücadele edecek.

    12 Dev Adam, ilk tur mücadelesinin son maçında ise son şampiyon İspanya ile yine TSİ 17:45'te karşı karşıya gelerek grup maçlarını tamamlayacak. Millilerimiz ilk turdaki maçlarını Panevezys kentinde oynayacak.

    A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası kadrosu şu isimlerden oluşuyor;

    İzzet Türkyılmaz, Cenk Akyol, Ender Arslan, Kerem Tunçeri, Sinan Güler, Emir Preldzic, Oğuz Savaş, Ömer Onan, Ömer Aşık, Ersan İlyasova, Hidayet Türkoğlu, Enes Kanter.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow