hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Türk Telekom ailesiyle olmak heyecan verici"

    Türk Telekom ailesiyle olmak heyecan verici
    expand

    Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) yaşanan lokavt sürecinde Beko Basketbol Ligi takımlarından Türk Telekom'a transfer olan milli basketbolcu Mehmet Okur, yaklaşık 10 yıldır Türkiye'den uzak kaldığını belirterek, özellikle Türk Telekom ailesiyle birlikte olmanın çok heyecan verici olduğunu söyledi.

    Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'ya karşı özel bir sempatisinin bulunduğunu ifade ederek, "Avrupa Şampiyonası'nın grup maçlarının bir ayağı Ankara'da oynanmıştı ve ben de takip etmiştim. Şimdi de burada basketbol seyircisiyle buluşmak oldukça heyecan verici olacak" dedi.

    Transferinde Türk Telekom'u tercih etmesiyle ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Okur, şöyle devam etti:

    "Türk Telekom çok büyük bir aile. 60 yıldır Türk sporunda geniş bir yere sahip. Ankara'yı seviyorum ve bu camiada olmayı da çok istiyorum. O yüzden seçim yapmakta zorlanmadım. Takıma İtalya kampında katıldım, sonrasında da Antalya'daki turnuvada oynadım. Takım arkadaşlarımdan benim jenerasyonumda olanları altyapılardan beri tanıyorum. Genç oyuncularla da tanıştım. Kaspars Kambala ile NBA'e gitmeden önceki senede Efes Pilsen'de beraber oynamıştım. Darius'u ve Ali Karadeniz'i de ligimizden tanıyorum. Kampa katıldığımda uzun seneler bu takımda oynamış gibi hissettim. Herkes çok ilgili ve bana çok yardımcı oldular, atmosfer çok iyi. Takım olarak hazırlık dönemini en iyi şekilde geçirip, önce Türkiye Kupası'na, sonra lige en iyi şekilde başlamak istiyoruz."

    Hedefler

    Çok güçlü bir kadroya sahip olduklarının altını çizen Okur, "Bu seneki en büyük hedefimiz Avrupa'da ses getirebilmek. Bu takımda yer aldığım için benim de sorumluluklarım var. Dolayısıyla Türk Telekom ailesini hem saha içinde hem de saha dışında en iyi şekilde temsil edip, yüzde yüz performansımı verip takım olarak başarılı olmak istiyoruz. Hem Avrupa'da, hem Türkiye'de büyük bir hırsla mücadele edip, en iyi başarıyı takım arkadaşlarımla birlikte elde etmek amacındayız" diye konuştu.

    Beko Basketbol Ligi ve Ankara basketbolu

    Okur, Ankara basketbolunun bu sezon renkli günler geçirdiğini ve liglerde çok takımla mücadele edeceğini vurgulayarak, şunları söyledi:

    "Ankara'ya ve Türkiye'ye heyecan getirmek için buradayım. Birinci ligde Türk Telekom ve Hacettepe ile Ankara'yı temsil edeceğiz. Tüm seyircilerimizden bizleri yalnız bırakmamalarını istiyoruz. Bizleri en üst düzeyde desteklesinler, biz de onların desteğiyle Ankara'yı en iyi şekilde temsil edelim. Beko Basketbol Ligi bu sezon çok zor geçecek. Tüm takımlar çok iyi transferler yaptı. Basketbol olarak üst düzey bir mücadele izleyeceğiz. Kendi takımım adına konuşacak olursam, biz de çok geniş ve tecrübeli bir kadroya sahibiz. Ligin başlamasına az bir süre kaldı. Şu anda yükselen bir form grafiğimiz var. Takım olarak birbirimizi tanıma dönemindeyiz. En iyi şekilde hazırlanıp, bu zor geçecek sezona iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz."

    Ailesinin de şu an Türkiye'de olduğunu ve her şeyin yolunda gittiğini belirten Okur, "Ben Bormio'dayken onlar ev ve okul işlerini ayarladılar. Hem eşim, hem de iki tane çocuğumla birlikte Ankara'dayız. En kısa sürede kalan işlerimi de bitirip, basketbola konsantre olmak istiyorum" dedi.

    Lokavt süreci

    Milli basketbolcu Mehmet Okur, NBA'deki lokavt sürecinin bitmesi halinde Türkiye'de kalıp kalmayacağı ile ilgili bir soruya ise "NBA'de her kontratı olan oyuncu lokavt biter bitmez ABD'ye dönmek zorunda. Benim de kontratım var, dolayısıyla ben de dönmek zorundayım. Gerçekten böyle bir atmosferi bırakıp gitmek zor olacak. Lokavt ne zaman bitecek tahmin etmek zor, ancak bulunduğum süreçte en iyi performansımı vermek için çalışacağım" diye konuştu.

    Sakatlık süreci

    Sakatlık dönemini geride bıraktığını ve şu anda kendisini çok iyi hissettiğinin altını çizen Okur, "Ancak geçen sene çok fazla basketbol oynama fırsatı bulamadım. Ayağımdan ameliyat oldum, akabinde biraz erken dönmemle belime biraz yük bindi. Açıkçası çok iyi bir sezon geçiremedim. Ancak buraya gelmemle birlikte önce Bormio kampıyla başlayıp ardından Antalya'da turnuvaya katılmamız, hem fiziksel olarak hem de kondisyon olarak bana çok şey kattı. Belimi ve kendimi ölçme açısından benim için güzel bir test oldu. Hazırlıklarımı en iyi şekilde geçirip, lige flaş gibi girmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

    Milli Takım

    Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'ndaki performansını da değerlendiren Okur, "Hedef olimpiyattı, gönül isterdi ki, milli takımı olimpiyatlarda görelim ama olmadı. Her oynadıkları maçta sonuna kadar mücadele ettiler ama son dakikalarda kaçan fırsatlar bizi zor durumda bıraktı. Ancak önümüzdeki senelerde daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow