hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TED Ankara Avrupa'da esiyor

    TED Ankara Avrupada esiyor
    expand

    Basketbolda FIBA Kadınlar Avrupa Kupası (C) Grubu'nda mücadele eden Optimum TED Ankara Kolejliler, grubundaki 5. maçında sahasında Portekiz'in AD Vagos takımını 79-56 yendi.

    Karşılaşmaya Ajavon'un üst üste sayılarıyla etkili başlayan Optimum TED Ankara Kolejliler, 3. dakikayı 8-4 önde geçti. Gonçalves ile basketler bulan rakibine Özge'nin dış atışlarıyla karşılık veren Türk temsilcisi, 7. dakikaya da üstün girdi. Piekarska'nın da skora katkı yapmasıyla üstünlüğünü sürdüren Optimum TED Ankara Kolejliler, ilk çeyreği 25-17 önde bitirdi.

    Optimum TED Ankara Kolejliler, 2. periyodun ilk 1.5 dakikalık bölümünde sayı üretemezken, Teixeira ile üst üste basketler bulan AD Vagos, yakaladığı 5-0'lık seriyle farkı 3 sayıya (25-22) kadar indirdi. Özge'nin 3 sayılık basketiyle bu periyodun ilk sayılarına ulaşan Türk temsilcisi, Gülşah-Walker ikilisinin de skora katkı vermesiyle rakibinin öne geçmesine izin vermedi ve 15. dakikayı 32-30 üstün geçti. Üst üste top kayıpları yapan ve hücum organizasyonlarında sıkıntı yaşayan TED Ankara Kolejliler, savunmada da Teixeira-Gonçalves ikilisini durdurmakta zorlanınca, Portekiz temsilcisi 19 dakikaya 37-34 önde girdi ve devreyi de 37-34'lük skorla üstün tamamladı.

    3. periyoda Optimum TED Ankara Kolejliler, hem hücumda, hem de savunmada çok etkili başladı. 4.5 dakika boyunca rakibine sayı atma şansı tanımayan Türk temsilcisi, Özge ve Saynur'un basketleriyle 8-0'lık seri yakaladı ve 25. dakika içinde 42-37'lik skorla yeniden öne geçti. Bu bölümde rakibinin faul hakkını doldurması nedeniyle serbest atış çizgisine sık giden Türk temsilcisi, faul atışlarında yakaladığı yüksek yüzdeyle aradaki farkı çift haneli sayılara taşıdı ve çeyrek 58-46 Optimum TED Ankara Kolejliler lehine tamamlandı.

    4. çeyrekte pota altından Piekarska ile sayılar üreten Optimum TED Ankara Kolejliler, Bouthors'un da basketleriyle 34. dakika içinde farkı 22 sayıya kadar çıkardı: (70-48). Aradaki fark nedeniyle rakibinin oyundan kopmasını iyi değerlendiren ve tempoyu istediği gibi ayarlayan Optimum TED Ankara Kolejliler, karşılaşmadan da 23 sayı farkla 79-56 galip ayrıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow