hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    NBA'de oynanacak ilk maç belli oldu

    NBAde oynanacak ilk maç belli oldu
    expand

    Lokavt nedeniyle 55 gün geç başlayacak Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA), 2011-2012 sezonunun ilk maçında, geçen sezonun finalistleri Dallas Mavericks ve Miami Heat karşı karşıya gelecek.

    NBA'in açıklamasında, Noel günü olan 25 Aralık'taki açılış maçını Mavericks ile Heat'in oynayacağı ve 1998-1999 sezonundan beri ilk kez açılış maçında önceki sezonun finalistlerinin karşı karşıya geleceği belirtildi.

    Dallas Mavericks, geçen sezon finalde Heat'i yenerek şampiyon olmuştu. Açıklamada, yoğun maç takvimi nedeniyle aynı gün New York Knicks-Boston Celtics, Los Angeles Lakers-Chicago Bulls, Oklahoma City Thunder-Orlando Magic ve Golden State Warriors-Los Angeles Clippers maçlarının da oynanacağı kaydedildi.

    2011-2012 sezonunda takımlar, normal sezonda 82 yerine 66 maç yapacaklar.

    NBA'de özellikle oyuncu maaşları ve NBA gelirlerinin paylaşımı konusunda takım sahipleriyle oyuncular arasındaki anlaşmazlık nedeniyle 1 Temmuz'da lokavta gidilmişti. Görüşmelerde anlaşma sağlanamaması üzerine ise kasım ayındaki 221 maçın tamamı iptal edilmişti. Taraflar, geçen hafta lokavtın sona ermesi konusunda sözlü anlaşmaya varmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow