hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Olimpiyat elemelerinin ev sahibi Türkiye

    Olimpiyat elemelerinin ev sahibi Türkiye
    expand

    Önümüzdeki yıl 28 Temmuz – 12 Ağustos tarihleri arasında Londra’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Olimpiyat Oyunları’nda mücadele edecek olan son 5 basketbol kadın takımının belirleneceği eleme maçlarına Türkiye ev sahipliği yapacak.

    Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ve Genel Sekreter Ali Özsoy’un da yerinde takip ettiği FIBA Yönetim Kurulu tarafından yapılan oylamada, Çek Cumhuriyeti ile Türkiye yarışırken, ev sahipliğini kazanan ülke ise Türkiye oldu.

    Son yıllarda uluslar arası arenada ses getiren çok önemli basketbol organizasyonlarına ev sahipliği yapan Türkiye, kazanılan ev sahipliği ile birlikte tarihinde ilk kez basketbol branşında olimpiyat elemesi düzenlemiş olacak.

    Bu yıl FIBA Kadınlar Euroleague Final 8 ve Turkish Airlines Euroleague Final Four organizasyonlarına da ev sahipliği yapacak olan Türkiye, 2014 yılında da FIBA Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası’nın ev sahibi olacak.

    2012 Olimpiyat Elemeleri’nin ülkemizin ev sahipliğinde yapılacak olmasının, ülke tanıtımı ve ülke basketboluna katkılarının yanı sıra, bu ev sahipliği, tarihinde ilk kez Olimpiyatlara gitmeye bu denli yakın olan A Milli Kadın Takımımız için de itici bir güç olacak. Ülkemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek bu önemli organizasyonda, Türk basketbolseverlerin, ülkemizde düzenlenecek olan eleme turu maçlarında, A Milli Kadın Takımımızı, Olimpiyat yolunda yalnız bırakmayacağından kuşku yok. Taraftarlarının desteği ve kendi evinde oynayacak olmanın psikolojik rahatlığı ile millilerimizin Olimpiyat şansı, kazanılan bu önemli ev sahipliği ile çok daha yüksek olacak.

    25 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında 12 takımın katılımı ile gerçekleştirilecek eleme maçlarına Ankara Spor Salonu ev sahipliği yapacak ve elemelere katılan takımlar içinden beşi 28 Temmuz-12 Ağustos 2012 tarihleri arasında Londra’da düzenlenecek olan Olimpiyat Oyunları’nda mücadele etmeye hak kazanacak.

    Ülkemizde düzenlenecek olan eleme turu maçlarına Potanın Perileri ile birlikte Arjantin, Kanada, Hırvatistan, Porto Riko, Mozambik, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Japonya, Kore, Mali ve Yeni Zelanda takımları katılacak ve son 5 takım içinde yer alabilmek için mücadele edecek. Daha önce elemelere katılacağı açıklanan Küba ve Senagal son dakikada çekilirken, yerlerine Porto Riko ve Mozambik takımları geldi.

    Londra Olimpiyatları’nda şimdiden yer almaya hak kazanan takımlar ise; Angola, Avustralya, Brezilya, Çin, Büyük Britanya, Rusya ve ABD.


















    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow