hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Enes Kanter'in çaylak sezonu

    Enes Kanterin çaylak sezonu
    expand

    Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) draftında, Utah Jazz tarafından 3. sırada seçilerek Türk oyuncular arasında en üst sıradan NBA'e giriş yapan genç basketbolcu Enes Kanter, dünyanın en büyük basketbol organizasyonundaki çaylak sezonunda kendini göstermek istediğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Enes, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon öncesi her şeyin iyi gittiğini ve oynayacağı karşılaşmalarda da takımının askeri olacağını ifade etti.

    Lokavtın bitmesiyle sezona hazırlanmaya çalıştıklarını dile getiren genç oyuncu, iki hafta içinde lig maçlarının başlayacağını dile getirdi.

    NBA'de yaşanan lokavta çok üzüldüğünü kaydeden Enes, "Zaten kolejde doğru düzgün basketbol oynayamamıştım. Tam başlayacakken bu sefer lokavt oldu.

    Lokavt 160 gün sürdü. Çok üzüldüm. Ancak lokavtın bittiğini duyunca çok sevindim" dedi.

    Lokavt sürecinde çalışmalarını bırakmadığını kaydeden milli oyuncu, "Milli takımdan sonra Chicago'ya gittim. Burada 1-1.5 ay çalıştım. Daha sonra Los Angeles'a geçerek diğer NBA oyuncularıyla çalışmalarımı sürdürdüm. Burada NBA oyuncularıyla beraber antrenman yapmak çok işe yaradı. Benim için faydalı oldu" diye konuştu.

    -"Mehmet Okur benim için şans"-

    Enes, uzun zamandır NBA'de oynayan Mehmet Okur ile aynı takımda olmasının kendisi için büyük şans olduğunu ifade etti.

    İlk çaylak sezonuna çıkacağını hatırlatan genç oyuncu, şunları söyledi:

    "İlk çaylak sezonumda Mehmet Okur ile beraber oynadığım için çok şanslıyım. Kendisi saha içinde ve dışında bana çok yardım ediyor. Anlamadığım bir konu olduğunda beni yönlendiriyor. Sonuçta aynı dili konuşuyoruz. Mehmet Okur NBA'de uzun seneler oynamış ve bu organizasyonun deneyimine sahip biri. Bu bakımdan yardımları çok faydalı oluyor. Saha içindeki setlerde yardımları oluyor. Şehirde nereye gidebileceğim ve nerede ev tutabileceğim konusunda yardımları
    oluyor."

    -"Takımla beraber iyi yerlere geleceğiz"-

    Milli oyuncu, takımı Utah Jazz ile beraber iyi yerlere geleceklerini vurguladı.

    Takımdaki herkesin de kendisinden büyük beklenti içinde olduğunu anlatan Enes Kanter, "Ben de takımla beraber iyi yerlere geleceğimi düşünüyorum. İdmanlarda gördüğüm kadarıyla çok sert bir takım. Çalışmaya, kazanmaya aç bir takım" dedi.

    Takım içindeki rolüyle ilgili bilgiler veren genç oyuncu, "Beklentim koçlarımın bana görev vermesi. Takım arkadaşlarımın da beklentileri var. Takımımın askeri olarak sahaya çıkacağım. İlk sezonum olduğu için takım arkadaşlarım bana yardımcı oluyor. Bana heyecanlanmamamı ve sahaya çıkıp kendi oyunumu oynamamı söylüyorlar. Antrenörlerimin benden istediği savaşmam ve ribaunt almam. Ben de bu görevi en iyi şekilde yapacağıma inanıyorum."

    -"İşin zor tarafı yeni başlıyor"-

    NBA'de 3. sıradan seçilmesinin kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayan Enes, rüya gibi bir başlangıç yaptığını, ancak işin zor tarafının yeni başladığını söyledi.

    Milli basketbolcu, mücadelesini ortaya koyup takım arkadaşlarına katkı sağlamak istediğini ifade etti.

    -"İlk sezonumda all-star olmak istiyorum"-

    Genç oyuncu, kendisinden önce NBA'ye giden Türk oyuncuların elde ettiği başarıların hatırlatılması ve kendisinin ilk aşamada ne tür hedefler belirlediği yönündeki soruyu ise "İlk sezonumda çaylak all-star kadrosuna seçilmek istiyorum. Belki çaylak oyuncu olarak en iyi oyuncu (MVP) olabilirim" diye yanıt verdi.

    -Kobe Bryant'tan tavsiyeler-

    Enes, çeşitli organizasyonlara katılmak üzere yaz aylarında İstanbul'a gelen NBA yıldızlarından Kobe Bryant'ın da başarı konusunda kendisine çeşitli tavsiyelerde bulunduğunu anlattı.

    Kobe Bryant ile konuşma fırsatı bulduğunu kaydeden genç oyuncu, yıldız oyuncunun tavsiyeleri konusunda şunları söyledi:

    "Bana NBA'deki yaşam tarzını anlattı. Sadece kendi işime konsantre olmamı söyledi. Sadece çalışmamı ve mücadele etmemi tavsiye etti. Ayrıca oyuna yüzde yüz konsantre olmamı ve maça hazır çıkmamı iletti." Konsantrasyonun tamamen basketbola olduğunu Enes Kanter, "Utah çok sakin bir şehir. Basketbola yüzde yüz konsantre olmak için çok iyi şehir. Burada tek amacım Türkiye'nin ismini daha iyi şekilde duyurmak ve daha iyi şekilde temsil etmek" diye konuştu.

    -"İlk antrenmanda NBA'in farklı olduğunu hissettim"-

    Genç yaşına rağmen basketbolda birçok farklı heyecanı yaşama fırsatı bulan Enes, ilk antrenmanında NBA'in farklı olduğunu hissettiğini dile getirdi.

    Avrupa Ligi'nde, A Milli Takım ile Avrupa Şampiyonası'nda ve ABD'de kolej liginde oynadığını hatırlatan Enes, "NBA çok değişik bir organizasyon. İlk antrenmanımda NBA'in farklı olduğunu hissettim. Kolej takımlarında ya da Avrupa Ligi'ndeki ekiplerde en iyi olabilirsin, ama burada herkes güçlü ve herkes iyi. Herkes en iyisini veriyor. Onlara karşı mücadele daha zor" diye konuştu. 

    Milli oyunu, genç yaşına rağmen NBA gibi büyük bir organizasyonda oynamayı tercih ettiğini ve erken yaşında başarıları yakalayabileceğini ifade etti.

    Takım olarak ilk hedeflerinin play-off'lara kalmak olduğunu kaydeden genç oyuncu, Türk halkından da destek istedi ve kendilerini izlemeye devam etmelerini arzuladığını sözlerine ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow