hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Banvit farklı turladı

    Banvit farklı turladı
    expand

    Basketbolda, Erkekler Avrupa Kupası (E) Grubu'nda Banvit, grubundaki son maçında Rusya'nın Lokomotiv Kuban takımını 79-55 yendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Maça saha ve seyirci avantajıyla iyi başlayan Banvit, 2. dakikayı 5-0 önde geçti. Rusya ekibinin hücumlardan boş dönmesini iyi değerlendiren ev sahibi ekip, 4. dakikada Barış Ermiş ve Davis'in sayılarıyla 9-0'lık bir seri yakaladı.

    Lokomotiv Kuban, Blakney ile bu dakikalarda 5 sayı üretirken, Bandırma ekibi Davis ile pota altında etkili oldu ve 6. dakikayı 14-7 geride bıraktı.

    Farkı kapatmaya çalışan Lokomotiv Kuban karşısında etkili oyununu sürdüren Banvit, ilk periyotu 22-14 önde bitirdi.

    İkinci periyoda hızlı başlayan takım Lokomotiv Kuban oldu. Blakney, Brezec ve Chalmers ile bulduğu basketlerle 13. dakikada farkı 6 sayıya indiren Rusya ekibi (26-20) karşısında Banvit, Bajramovic ve Davis ile boyalı alanı iyi kullanınca 15. dakikada skor 28-22 oldu. İlk yarının son beş dakikasında sert savunma ile hücumda başarılı olan Banvit, yakaladığı seriyle devrenin bitiminde soyunma odasına 42-29'luk skorla gitti.

    İkinci yarıya her iki takım da karşılıklı basketlerle başladı. Chalmers ve Blakney, Lokomotiv Kuban adına hücumda etkili olurken, Banvit'te Erkan ve Bajromovic, pota altında sayı buldu. Banvit, 3. periyodu da 62-43 önde tamamladı.

    Son periyoda 19 sayılık farkın verdiği rahatlıkla başlayan Banvit, Barış Ermiş ve Williams ile hızlı hücumda etkili olunca 33. dakikayı 68-46'lık skorla geçti. Lokomotiv Kuban, Blakney ve Massey'le sayı bulsa da Banvit, maçtan 79-55 galip ayrıldı.

    Bu sonuçla Banvit, adını 16 takım arasına yazdırdı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow