hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mehmet Okur, Nets'e transfer oldu

    Mehmet Okur, Netse transfer oldu
    expand

    Utah Jazz, all-star pivotu Mehmet Okur'u, ikinci tur draft hakkı karşılığında New Jersey Nets'e verdi. Böylece iki eski takım arkadaşı Deron Williams ve Mehmet Okur Jersey'de buluşmuş oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Genç uzun Brook Lopez'in sağ ayağındaki kırıktan dolayı en az Mart ayına kadar oynamayacak olmasının ardından New Jersey Nets Milli oyuncumuz Mehmet Okur'u ikinci tur draft seçme hakkı karşılığında takas ile transfer etti.

    Utah Jazz de uzun yıllar birlikte oynadığı ve lokavt bitene kadar bu sezon Beşiktaş Milangaz forması giyen Deron Williams ile tekrar birlikte oynayacak. Salary Cap boşluğundan faydalanarak takası gerçekleştiren Nets, 2015 draftinde ikinci turda seçme hakkını Jazz'a göndermiş oldu. Takımı gençleştirme planını uygulamaya koyan Utah da Milli oyuncumuz Enes Kanter dahil, Al Jefferson, Paul Millsap, Derrick Favors uzun rotasyonundan dolayı Memo'nun ne kadar süre alacağı soru işaretiydi. Jazz daha önce Jefferson ve/veya Millsap'ı takas edebilmek için girişimlerde bulunmuş ancak sonuç alamamıştı.

    NBA'deki ilk iki sezonunda Detroit Pistons'da forma giyip bir de NBA şampiyonluğu yaşadıktan sonra Utah Jazz ile anlaşan Mehmet Okur, 7 sezon Jazz forması giydi. 2007 yılında All-Star seçilen temsilcimiz, o sezon 17.6 sayı, 7.2 ribaunt ve 2.0 asist ortalamalarıyla oynamıştı. 2008-2009 sezonunda % 44.6 üçlük yüzdesiyle oynayan Milli oyuncu kariyeri boyunca 617 maçta forma giydi 13.7 sayı, 7.1 ribaunt, 1.7 asist ve % 37.7 üçlük yüzdesiyle oynadı. 2008 Play-Off'larında 15.4 sayfa, 11.8 ribaunt, ve 1.9 asist ortalamasıyla 12 play-off maçında double-double ortalaması yakalamıştı. Bu takasla Utah Jazz hem salary cap'in altına düşmüş olurken, hem de $ 10.8 milyonluk bir trade exception elde ettiler.

    Jazz'ın sahibi Miller konuştu 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Takas haberini Mehmet Okur'u direk kendi arayarak veren Jazz'ın sahibi Greg Miller "Utah Jazz organizasyonunun ona ne kadar değer verdiğini ve ona ne kadar minnettar olduğunu bilmesi için onu aradım. Memo takımı hep ön planda tuttu. Birçok oyuncunun oynamayacağı durumlarda takımını yalnız bırakmadı ve elinden geleni yaptı. Ancak bunun bir iş olduğunu 9 yıllık bir NBA oyuncusu da biliyordur" dedi.

    Jazz genel menajeri Kevin O'Connor ise "Uzun rotasyonumuzdaki zenginlikten dolayı birçok takım bizi arıyordu, Mehmet Okur için takasın zamanlaması çok kötü. Ailesine çok bağlı birisi ve sezonda hemen başlıyor. Bu takas bizim için çok önemliydi. Trade exception'ın nasıl değerli olduğunu Lamar Odom'un Dallas'a takasından gördük. Genel menajer olarak yapmam gerekeni yaptım, ancak insan olarak çok üzgünüm. Jazz organizasyonunda herkes ile arasının iyi olduğu, herkesin sevdiği ve daha da önemlisi Jazz taraftarının sahiplendiği bir oyuncuyu takas ettik. Bu takas Enes'i de etkileyecektir, ama sonuçta onun da kendi ayaklarının üstünde durması lazım. Belki de gelişmesini hızlandıracaktır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Okur, Utah Jazz tarihinin dördüncü en çok üçlük atan oyuncusu olarak Nets'in yolunu tuttu. Temsilcimiz, Jazz kariyeri boyunca 517 üçlük basket atarken, Jazz tarihinin dokuzuncu en çok sayı atan (7.255 sayı) oyuncusu oldu. Mehmet Okur, Jazz formayla ayrıca 3.599 ribaunt aldı ve 346 top kesti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow