hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    NBA Knicks'in galibiyetiyle açıldı

    NBA Knicksin galibiyetiyle açıldı
    expand

    NBA’de yeni sezonun açılış maçında New York Knicks evinde Boston Celtics'i 106-104 mağlup ederek iyi bir başlangıç yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Madison Square Garden’daki karşılaşmaya çok daha etkili başlayan taraf Knicks’ti. Amar’e Stoudemire’ın bile üçlük attığı beş dakikalık bölümde Boston’da bir tek Rajon Rondo direnebilince fark yedi sayıya kadar çıktı. Çeyreğin kalan kısmında da Iman Shumpert ile etkili olan ev sahibi ilk çeyreği 34-23 öne geçti.

    İkinci çeyrekte de Boston Celtics’in o alışıldık üst düzey savunmasından eser yoktu. Amar’e Stoudemire bu çeyreğin başında da bulduğu üçlükle bu yaz kendisini değişik alanlarda da geliştirdiğini gösterirken Boston’da Rajon Rondo’ya tek yardım esen Brandon Bass’ti. Çeyrek boyunca aradaki farkı koruyan New York devreye 62-52 önde girdi.

    İkinci yarıda ise beklenen Celtics geri döndü. Çeyrek boyunca rakibine yalnızca 16 sayı imkanı veren Boston tam 35 sayı üretti ve konuk takım final çeyreğine sekiz sayılık farkla girdi (87-79).

    Son çeyreğe ise iki takım da sert savunmalarla başladı. Ancak bu sefer dirilme sırası New York'taydı. Carmelo Anthony son çeyreğe ağırlığını koyarken Toney Douglas-Roberts'ın üçlüğüyle maçın bitimine üç dakika kala skor 100-100'e geldi. Kalan bölümde Carmelo'nun yine üst üste sayılarıyla momentumu koruyan Knicks sahadan 106-104'lük galibiyetle ayrıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    New York Knicks'te Carmelo Anthony 37 sayıyla maçın en skoreri olurken, Celtics'te Rajon Rondo'nun 31 sayı 13 asistlik performansı mağlubiyeti engelleyemedi.

    NBA'de ilk günün toplu sonuçları şöyle:

    Golden State Warriors 86 - 105 L.A. Clippers
    Oklahoma City Thunder 97 - 89 Orlando Magic
    L.A. Lakers 87 - 88 Chicago Bulls
    Dallas Mavericks 94 - 105 Miami Heat
    New York Knicks 106 - 104 Boston Celtics

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow