hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ergin Ataman: "Avantaj bizde"

    Ergin Ataman: Avantaj bizde
    expand

    Beko Basketbol Ligi'nde yarın Anadolu Efes'i konuk edecek Beşiktaş Milangaz'ın başantrenörü Ergin Ataman, zorlu mücadelede saha ve seyirci avantajının kendilerine güç katacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ataman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu Efes'in çok kaliteli ve geniş bir kadrosu bulunduğunu belirterek, "İki takım da iyi basketbol oynuyor. Aslında iki takım da birbirine benzer sistemde sahada yer alıyor. Rakibimiz disiplinli bir şekilde mücadele ediyor. Şu anda bizim bazı sıkıntılarımız var. Kadromuz geniş olmadığı için sakatlıklar bizde daha fazla dezavantaj getiriyor" dedi.

    Tecrübeli çalıştırıcı, gözünden ameliyat olan İngiliz oyuncu Pops Mensah-Bonsu'nun durumunun yarınki maç için önemli olduğunu vurgulayarak, "Anadolu Efes'in pota altında ciddi bir gücü var. Pops'un oynayıp oynamayacağı, ya da oynarsa vereceği performans önemli. 4 gündür antrenman yapamıyor. Ama tabii şu da bir gerçek ki kendi sahamızda oynayacak olmamız seyirci ve atmosfer avantajı sağlayacak. Akıllı ve disiplinli oynayarak maçı kazanmanın yollarını arayacağız" diye konuştu.

    Ergin Ataman, yeni transfer Carlos Arroyo'nun da yarın ilk kez sahaya çıkacağını, ancak şu aşamada kimsenin bu oyuncudan yüzde yüz performans beklememesi gerektiğini dile getirdi.

    Ataman, Anadolu Efes karşısında alacakları sonucun ligdeki zirve mücadelesi açısından da önemli olduğunu söyledi.

    -Kemp'in durumu-

    Başantrenör Ataman, sakatlığı nedeniyle bir süredir takımdan uzak kalan Marcelus Kemp'in ise ABD'de kontrollerden geçtiğini ifade etti.

    Kemp'in 3 haftadır dizinden tedavi gördüğünü belirten Ergin Ataman, "Çok iyileşme görülmediği için ABD'de kontrole gitti. Oradan gelecek sonuca göre ya ameliyat olması gerekecek, ya da ağrılarla oynamaya başlayacak" diye konuştu.

    Kemp'in uzun süre olmaması halinde planlarının ne olacağı yönündeki soru üzerine Ataman, "Ameliyat olup da 2-3 aylık bir süreçten bahsedilirse yönetimle bunu değerlendiririz. Şu anda Kemp'in bir an önce dönmesini bekliyoruz. Benim ümidim bu oyuncumuzun EuroChallenge Kupası maçlarına yetişmesi yönünde" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow