hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanı konuştu, bazı kulüpler sustu!

    Cumhurbaşkanı konuştu, bazı kulüpler sustu
    expand

    Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Yasa'da yapılması düşünülen değişikliklerle ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın demeçlerinin ardından, özellikle büyük kulüpler konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçınıyor.

    Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kendisine gelen bir yasa değişikliğini incelettirmesinin son derece normal olduğunu belirtirken, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Abdullah Kığılı ise prensipte kulüp olarak bu konuda görüş belirtmek istemediklerini ifade ederek, "Biz siyasetçi değiliz. Yorum yapmamız doğru olmaz" dedi.

    Beşiktaş Kulübü 2. Başkanı Metin Keçeli de yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanı bir şey dediyse konu kapanmıştır. Bizim ağzımızı açmamamız gerekir, yorum yapamam" diyerek görüşlerini belirtti.

    Trabzonspor Kulübü, bu konuyla ilgili yapmayacağını açıklarken, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Futbol Şube Sorumlusu Kamil Dizar da bu konuda yorum yapmayacağını söyledi.

    Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un kulüp basın sözcüsü Aykut Ferah, Şike Yasası'ndaki değişiklikle ilgili bugüne kadar görüş bildirmedikleri gibi bugünden sonra da görüş bildirmeyeceklerini söyledi. 

    Bu arada, Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen, konuyla ilgili açıklamada bulunmak istemediğini belirtirken, Banka Asya 1. Lig ekibi Giresunspor'un Kayyum Heyeti Başkanı Cengiz Cindemir de bu konuda konuşmak istemedi.

    KULÜPLER BİRLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI... TIKLAYIN
     
    Yorum yapan kulüpler

    Medical Park Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, şike cezalarına indirim içeren yasanın, özel kişilere ve kuruluşlara hizmet etmek için değiştirilen bir yasa olduğuna inanmadığını söyledi.

    Sivasspor Kulübü Başkanvekili Erdal Sarılar, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Yasa'da yapılması düşünülen değişikliklerle ilgili olarak, "Yasanın çıkmasını istiyoruz" dedi.

    Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklamalarını takip ettiğini kaydederek, "Kendisi önceki yasanın daha doğru hazırlanması gerektiğini, ilk uygulamada değişiyorsa bunda bir sorun olabileceğini söylüyor. Son değişikliğin ise şimdi TBMM'de bulunan tüm partilerin katılımıyla gerçekleşeceğini belirtiyor. Ben bu ifadeden olumsuz bir şey anlamıyorum" diye konuştu.

    Spor Toto Süper Lig ekibi Samsunspor'un kulüp başkanı Kazım Gürol Yılmaz, Samsunspor Kulübü olarak Sporda Şiddet Yasası'nın değiştirilmesini istiyoruz, dedi.

    Bank Asya 1. Lig takımlarından Konyaspor'un kulüp başkanı Ahmet Şan, Şike Yasası'ndaki değişiklikle ilgili, "Sayın Cumhurbaşkanımızın aynı rahatsızlığı bende de var. Çok hoş olmadı" dedi.

    Sakaryaspor Kulübü Başkanı Erdal Taşkın, Kulüpler Birliği'nin Şike Yasası'nda yapılan değişikle ilgili kararını desteklediklerini söyledi.

    Bucaspor Kulübü Başkanı Şeref Üstündağ, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda öngörülen cezaların ağır olduğunun, kanun yürürlüğe girdikten sonra fark edildiğini ifade etti.

    Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden TKİ Tavşanlı Linyitspor Kulübü'nün başkanı Zafer Atalay, "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun"da değişiklik öngören teklifin yasalaşmasına ilişkin, "Bütün ligler ve futbol camiasının sıkıntıları, görüşleri alınarak, daha kapsamlı, daha uzun soluklu bir çalışmayla değişikliğin yapılması gerekirdi" dedi.

    Bank Asya 1. Lig takımlarından Boluspor'un kulüp başkanı Necip Çarıkçı, "Bu işlerin bitmesi ve bu kararın verilmesi gerekiyor, bu dosyanın açılması gerekiyor ki bazı şeyler ortaya çıksın. Bunu herkes bekliyor, her kulüp başkanı bekliyor. Ne olacak, bu işler nasıl gidecek diye. Bu belirsizliğin bitmesi gerekiyor. Artık hayırlısı neyse o olsun" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow